Hadházy Ákos: Örülök, hogy a miniszter úr elgondolkodott azon, hogy esetleg becsapták.

Önök szerint ebben az üzemben zajlik orvosi eszköz termelés? A három képből kettőt én készítettem csütörtökön a töküres üzemről, egyet ma délután Varga miniszter úr tett közzé, a képen néhány ember nézegeti a gépeket, szemmel láthatóan nem steril ruhában.

Örülök, hogy a miniszter úr elgondolkodott azon, hogy esetleg becsapták. De szomorú, ha elhitte, hogy a másfél milliárddal támogatott orvosi eszközgyárban termelő munka folyik. Azt javaslom, üljön be a Mercibe, és nézze meg, ha lehet, ne jelentse be, hogy mikor érkezik. Remélem, beengedik.. . Ha gondolja, szívesen elkísérem.

Varga Mihály miniszter úr indulatba jött, miután lelepleztem, hogy egy fantom gyárat adott át a DOLGOZÓSZOBÁJÁBAN. Ezt a gyárat másfél milliárd adófizetői pénzzel tolták meg, a pénzt ugyanaz céghálózat kapja, aki sok milliárd támogatást tüntetett el soha meg nem épülő geotermikus erőművek ürügyén. A támogatást olyan gyártókapacitás kiépítésére adták, ami rendelkezésre állt Magyarországon, amíg a kormány stratégiai üzemmé nem nyilvánította, majd bedöntötte az egészet.

A mindig higgadtnak tűnő miniszter úr ideges, erre utal, hogy most egy egyszerű, felheccelt fidesz troll stílusában válaszolt, talán még a lyukas zoknizást felejtette ki, akkor lenne teljes a repertoár.
A miniszter úr úgy cáfol, hogy nem cáfol semmit. Vagy nagyon félretájékoztatták őt, vagy nagyon félre akarja tájékoztatni az országot, egyik sem jó dolog.
A tényeknek a lenti linkeken utána nézhet, az általa felsorolt “bizonyítékokra” pedig annyit
-a kocsordi üzem nem termel, ha felemelné a fenekét és leutazna Kocsordra, meggyőződhetne róla. Ha lusta ehhez, nézze meg ismét azt a videót, amit az átadáskor mutattak neki ( https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/300280058112727/ ) lassítva: ezen jól látszik, hogy üres üzemet fotóztak, munkások nélkül (védőruha meg aztán pláne nem volt)
-valóban nem volt rajtam védőruha a gyárlátogatáson, mentségemre szóljon, hogy az üzemben tartózkodó két emberen sem – ők nem termeltek, hanem az egyik gép belsejét nézegették. Még annyi mozgás sem volt, mint a kamu propaganda videón.
-a gyárba a portás engedett be, amikor pedig az üzemben talált jóember idegesen távozásra szólított fel, távoztunk. Pedig szívesen bemutattuk volna, hogy milyen fantasztikusan használják a másfél milliárdos adófizetői pénzt, de nem sikerült
-miniszter úr fő bizonyítéka, hogy szerinte százezer orvosi eszközt legyártottak már. Ugye ha ez fecskendő, akkor az kb kemény fél millió forintos termelés és egy kisvárosi kórház néhány havi szükséglete. Nem állítottam ugyanakkor, hogy az üzem soha nem termelt semmit, “csak” azt, hogy az átadáskor még nem termelt, most sem termel, és a portás szerint csak nagyon ritkán szokott történni ott bármi
A miniszter úrnak tehát azt javaslom, hogy üljön be a Mercibe és utazzon le, lehetőleg bejelentés nélkül és győződjön meg a valóságról. A kollégáim készítenek addig is egy videót a mostani helyzetről, hátha az meggyőzőbb lesz, mint a neki prezentált hazugság. Ha már autóban ül, Mátészalkáról utazzon már le Mosonmagyaróvárra is, és keresse meg a geotermikus erőművet, amire meg 2 milliárdot adott ugyanannak a cégcsoportnak. A sofőr meg fogja találni, hiszen ott voltak az alapkőletételen, de ne lepődjön meg, ha csak egy bádogsufnit talál. Aztán még nézzen körül Battonyán is, hátha nagyobb szerencséje lesz, mint nekem, és ott megtalálja ugyanennek a cégnek a 12 milliárdos EU támogatásból épült geotermikus erőművét. Aztán posztolgasson ezekről serényen!
Én elhiszem, hogy szegény miniszter urat csak átverték, de Isten óvja ezt a kis hazát, ha gazdasági csúcsminiszterét ennyire az orránál fogva lehet vezetni.