Hadházy Ákos: Simonka országgyűlési képviselő úr bizonyára megzakkant

Simonka országgyűlési képviselő úr bizonyára megzakkant, de legalábbis nagyon megsértődött a minapi videónkon.
Pedig csak segíteni akartunk azzal, hogy az ellopott beruházásokat átadtuk, hiszen Simonka úrnak nem nagyon lesz ideje rá. Mindenesetre zaklatott posztjaiból megtudjuk:
– Ö egy „befolyásolási kísérlet” áldozata, amit jómagam, Bod Tamás újságíró és néhány nyomozó követett el ellene. Hogy miért, azt hamarosan megtudjuk.
– Szerinte azért nincsen kész a kb. 150 négyzetméter térkő és kb. 80 négyzetméter, félig fedett rész, mert nem elég rá a rongyos 25 millió, amit az EU adott. Valószínű a rozsdás mérlegre adott 10 millió is kevés volt és a rozzant bolt valódi felújítására adott 45 millió is. A piac, a mérleg és a bolt kialakítására 70 milliót kapott Pusztaottlaka, ebből 37-et előlegként, 3 milliót pedig számlára kifizettek. Az eredmény látható a videón.
– A többi (összesen két milliárdnyi) el nem készült fantasztikus fejlesztés meghiúsulásának okairól nem beszél. Pontosabban egy kommentben azt mondja, AZÉRT NINCSENEK KÉSZEN, MERT MÉG NEM KEZDTÉK EL A MUNKÁKAT. Ehhez képest a nyilvános adatbázisok szerint a két milliárd EU-s támogatás nagy részét már előlegként kifizette a kormány, a beruházások végső határideje pedig március 31-én lejár. Ha véletlenül addig a semmiből minden megvalósul, ígérem, ismét elmegyek és még a malacait is kiherélem.
– Szeretné, ha legközelebb kasztrálnám a malacaikat. Ez gondolom a diplomámra utaló negatív megjegyzés akart lenni. Elnézem neki, mert lehet, hogy csak szégyelli, hogy neki nincs olyan, pedig nem kellene, hiszen kétkezi munkával is lehetne tisztességesen élni. Nagyobb baj, hogy a faluban – mint annyi más elszegényedett faluban – nem sok jelét láttam a tömeges állattartásnak.
– Az igazi nagy svindlerek azért lesznek sikeres svindlerek, mert ennyire szemtelenek.
– Van még pénze, legalábbis a felesége pénzzel hirdeti a zavaros posztokat.
Simonka képviselő úr szösszenetei itt olvashatóak: