Hadházy Ákos : TELJES KAMPÁNYÜZEMMÓDBAN A FIDESZ

De Orbán bukását így sem védhetik ki

0

A napokban több idős embertől kaptunk jelzést arról, hogy telefonon keresték meg őket a helyi Fidesz-irodából, hogy – úgymond – érdeklődjenek a hogylétük felől. Még titkot sem csinálnak ebből, több fideszes képviselő is kiposztolt képeket, videókat arról, hogy éppen telefonál. Lehetne ez kedves gesztus is, de van néhány körülmény, ami inkább gyanússá teszi:
Nem találtunk olyan rendeletet, ami alapján a járványhelyzet alatt a kormánypárt képviselői megkaphatnák a helyi nyugdíjasok adatait „segítségnyújtás” céljára. Olyan embereket is felhívnak ugyanis, akik egészen biztosan nem adták meg az adataikat a Fidesznek. Érdekes módon a velük egy háztartásban élő, hasonló korú, de ellenzékinek mondható hozzátartozóikat nem keresték. A Fidesz kezében tehát lennie kell egy olyan adatbázisnak, amelyben a polgárok adatai szerepelnek a politikai nézeteik és életkor szerint válogatva, telefonszámmal, az illetők hozzájárulása nélkül. Ilyet törvényes eszközökkel szinte biztosan nem lehet előállítani.
A telefonhívások azt is jelzik, hogy elkezdődött a 2022-es választási kampány. Ez annyiban nem szokatlan, hogy a kormány lényegében 2010 óta folyamatosan kampányol. Mégis ijesztő, hiszen most nem ennek lenne itt az ideje, hanem a járvány elleni védekezésnek. Orbán Viktor és emberei erejét mégis leginkább az köti le, hogyan bánjanak el az ellenzékkel és hogyan biztosítsák a hatalmukat még egy ciklusra. A vírust talán nem tudják legyőzni, de az nem is indul választásokon, az ellenzék viszont igen, talán annak legyőzését fontosabbnak tartják.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, ülő emberek