Hadházy: Fidesz országgyűlési képviselője megvesztegetéssel próbálta leállítani a nyomozást

A Per. Mondhatnék annyit is, hogy “na ugye!” De nem mondok ennyit se, mert:

1) A per a Simonka bűnszövetkete által eltüntetett pénzeknek csak kisebb, 2013 előtti részét érinti. A nagy bulik igazán ezután kezdődtek. Még néhány hónapja is kaptak százmilliókat két ugyanolyan állatsimogatóra a körzetben…
2) Ennél sokkal fontosabb, hogy a vádirat ugyan több esetet említi, amikor a Fidesz országgyűlési képviselője megvesztegetéssel próbálta leállítani a nyomozást, sőt JOGSZABÁLY MÓDOSÍTÁST IS ELÉRT, hogy a következményeket megússza, mégis, még mindig szabadlábon van. Ma sem rabszáron jött ide. Azaz az ügyészség biztosítja a Fidesz kétharmadát.
3) Ha ide akarnám írni, hogy hány olyan ügyet szabotálnak el Polték, ahol már régen ülnie kellene fideszeseknek, akkor hosszú oldalakat tölthetnénk meg. Simonka nem egy gengszter, hanem a kormánypárt helyi megbízottja volt, aki csak a Főnök engedélyével dolgozhatott!

MÉGIS: Ami ebben a történetben bizakodásra ad okot, hogy volt néhány ügyész, aki Polt ellenállásával szemben végignyomta ezt az ügyet. Tudomásom szerint többen olyanok is voltak pl, akik Poltnál hivatalosan is kezdeményezték Simonka előzetesét. Ezek az ügyészek hősök és mindenkit emlékeztetek arra: Orbán nagy macedón barátja is akkor bukott el, amikor három bátor titkosszolga nyilvánosságra hozta Gruevszki lehallgatási botrányát. Orbán rendszere is akkor fog megbukni, ha az általa megalázott államigazgatásból lesznek, akik azt mondják: elèg volt!