Hadházy: Jöjjenek minél többen az autós blokádra!

A független parlamenti képviselő közölte, hogy mivel a járvány kontrollálatlanul tombol, autós demonstrációvá alakítják a rendezvényt.

Autós Blokáddal tüntetnek október 23-án a hazugság és propaganda ellen Hadházy Ákosék az MTVA Kunigunda utcai székházánál.
A független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy változtatnak a demonstráció módján és kezdési időpontján. A politikus az autós tiltakozást az aggasztó járványhelyzettel indokolta. Azt írta, hogy a kormány alig tesztel, ezért nem láthatunk tisztán, de azt sejteni lehet, hogy a helyzet rosszabb, mint látszik, és a járvány kontrollálatlanul tombol. Úgy fogalmazott, hogy a tervezett rendezvény helyett autós demonstrációt tartanak, mert ebben a helyzetben ez az egyetlen felelős döntés.
„Ezúttal nem úgy, mint tavasszal a Clark Ádám téren – most hivatalosan bejelentettük, és mivel most nincsen kijárási tilalom, a rendőrség kénytelen volt tudomásul venni. Kérjük, hogy mindenki viselkedjen felelősségteljesen, ne induljon el gyalogosan! A beszédeket online közvetítjük”

 

– közölte.

 

A demonstrációt a tervezettnél korábban kezdik, hogy aki akar, átmehessen később a színművészetisek vonulására.

 

Szél Bernadett és Hadházy Ákos a héten közölte, hogy mivel október 23. a propaganda elleni küzdelemről is szól, ezért aznap blokád alá veszik a „hazugság-gyárat”, az MTVA székházát.
Hadházy Ákos a Népszavának korábban azt nyilatkozta, hogy a demonstrációról a járványhelyzet romlása miatt sem akarnak lemondani, de a terveket felülvizsgálják.