Hadházy: Orbán továbbra is a állami luxusjettel utazik nyaralni közpénzből

Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő a közösségi oldalán tárta fel a kormányzati repülőgép augusztusi útvonalát Dallastól egészen a dalmát tengerpartig.

Hadházy Ákos nem hitte volna, hogy Orbán Viktor 35 százalékos infláció, energiaár-emelés, benzinhiány, adóemelés idején is meg meri ezt tenni, de a repülő jeladója nem hazudik.

 

„A luxusrepülő augusztus 1-jén landolt New Yorkban, onnan két nap múlva ugrott át Dallasba, a szalonnáci hakni idejére. Negyedikén éjjel indult vissza Budapestre. A repülő 5-én 9 órakor (UTC) landolt Ferihegyen, majd háromnegyed óra múlva indult is tovább, hogy egy gyors kecskeméti leszállás után repüljön a horvát tengerpartra, dél körül már landoltak is”

 

– írja Hadházy Ákos.

Mint arról az Index is beszámolt, a kormányfőt vasárnap már egy virágmintás ingben kapták lencsevégre a horvátországi Brač szigetén.

Hadházy szerint a miniszterelnök szóvivője pofátlan, mivel azt mondja, hogy a magánprogramjairól nem nyilatkozik. Az ellenzéki képviselő úgy véli, hogy

vagy sürgős hadi esemény miatt kellett a honvédségi jetnek tankolás és személyzetváltás után azonnal továbbindulni Horvátországba, vagy a miniszterelnök magánútra repült az önök pénzén.

Posztja végén Hadházy emlékeztetett arra, hogy a kormányfő tavaly is hasonlóan cselekedett, akkor pár napos római vakáció után ment kormánygéppel nyaralni.

A honvédelmi minisztérium akkor megtagadta, hogy képviselőként betekinthessen az utaslistába.