Hamarosan megnyílik Mészáros új szállodája, amelybe egy fillért sem tett!

0

A nyíregyházi Hotel Sóstóra a kormány és a város dobta össze a pénzt, de 10 évig Mészáros Lőrinc érdekeltsége fogja üzemeltetni.

Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltsége, az Opus Global Nyrt. érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. hétfőn birtokba vette Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő új, négycsillagos wellness- és konferenciaszállodáját a Hunguest Hotel Sóstót – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
A közlemény szerint a Hunguest Hotels Zrt. még tavaly áprilisban nyerte el a superior besorolású hotel üzemeltetési jogát 10 évre, amely egy alkalommal 5 évre meghosszabbítható. A 123 szobás szálloda október 25-én nyílik meg, 2017 májusában kezdték építeni.
A Hunguest Hotels Zrt. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának közös közleménye szerint a szálloda, amely 85 új munkahelyet teremtett, a Sóstó Fejlesztési Program részeként, a Modern városok programban valósult meg, ez azt jelenti, hogy

a 4 milliárd forintos beruházásból 3,1 milliárdot a kormány állt, 900 millió forintot pedig a város.

A Konzum Nyrt. tavaly áprilisban jelentette be a BÉT honlapján, hogy a közvetett tulajdonát képező Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. tette a legkedvezőbb ajánlatot a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a “Sóstó-Gyógyfürdők” Szolgáltató és Fejlesztő Zrt. által a hotel üzemeltetésére indított közbeszerzési eljárásban. A Konzum Nyrt. pedig 2019. június 30-án beolvadt az Opus Global Nyrt.-be.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook