Hargitai Miklós: Orbán uszít, hazudozik, és teljesen inkompetensen kezeli a koronavírust

0

Tényektől nem zavartatva uszít, hogy a vészhelyzetben a bőrét – egészen pontosan a kormánya látványos inkompetenciáját és nem-cselekvését mentse. – kezdi írását Hargitai Miklós a Népszava oldalán.

“Így, és csak így eshetett, hogy miközben a két és fél hónapja ismert járvány előkészületeiben, az elvégzett tesztek számában vagy a védőeszközök rendelkezésre állását tekintve a legutolsók vagyunk Európában.”

– írja az oktatásegészségügyről (direkt egyben írva – a szerk.) a propagandista.

“A kormányfő azonban ennél jóval messzebb ment, amikor kedden kijelentette: »az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja«. (…) Ebből a mondatból csak annyi igaz, hogy Irán gócpont, a többi hazugság és uszítás vegyesen. Iránból ugyanis eddig szinte csak legális migránsok jöttek hozzánk, méghozzá Orbán Viktor közreműködésével. Az ország februárra valóban a járvány második góca lett, de a magyar kormány és közegészégügy nem foglalkozott vele: nem kezdték meg még az Iránban járt magyar diákok elkülönítését, szűrését sem az első eset felbukkanásáig, utána pedig a védintézkedések helyett kizárólag az indulatkeltésre használták föl a információt.”

“A vírus és a migráció között pedig – bármit állítson a miniszterelnök – nincs semmilyen összefüggés, és ennek belátásához elég ránézni az európai vírustérképre.”

– állítja az újságíró.

“Ezt is megértük: Magyarország miniszterelnöke a tényektől nem zavartatva uszít, hogy a vészhelyzetben a bőrét – egészen pontosan a kormánya látványos inkompetenciáját és nem-cselekvését – mentse. A Btk. szerint: »Aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő«. Ha van még valaki azon az oldalon, aki a törvények alapján végzi a munkáját, tekintse nyugodtan följelentésnek.””

Fejtette ki velős gondolatait Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke.