Harminckét stadion épült tíz év alatt Magyarországon

350 milliárdba került ez nekünk adófizetőknek!

0

Összesen 32 stadion épült fel, és újult meg 2010 és 2020 között állami forrásokból. Minderre a kormány mintegy 350 milliárd forintot áldozott. – adta össze nekünk a blikk.hu – Ez az összeg a profi focicsapatok arénáira szánt pénzt fedezi, a kisebb pályák, az edzőközpontok és az ezekhez tartozó épületek nincsenek benne. A Fradi otthonául szolgáló Groupama Aréna 19,5, a székesfehérvári Sóstói stadion 18,1, a szombathelyi Haladás-stadion pedig 17,4 milliárd forintba került, amiről mi is sokszor és bőségesen beszámoltunk az eltelt évek alatt.

 

A 32 létesítményből természetesen anyagi szempontból is kiemelkedik az újonnan felhúzott nemzeti stadion, a 67 155 fő befogadására alkalmas Puskás Aréna, amelyet nettó 150 milliárd forintból építettek fel. Fürjes Balázs, az építést felügyelő, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára elmondta, az építményt nem csupán futballmérkőzésekre használják majd.

 

A legkevesebb talán futballesemény, hat-nyolc-tíz mérkőzés lehet itt egy esztendőben, bízom benne, hogy közben fogadásokból, konferenciákból, kulturális eseményekből és koncertekből minél több. Minimum a nullszaldós, majd a nyereséges működés elérésében hiszünk – fogalmazott a kormánybiztos, aki azt sem zárta ki, hogy idővel tengerentúli amerikaifutball-liga-, azaz NFL-mérkőzésre is sor kerülhet Budapesten.

 

Szombathelyen nem igazán, itt még az első osztályú futball meccs is kilátástalan messzeségben van, a fenntartását is alig győzi a város. Bár, tehetjük hozzá, a novemberi megnyitó óta a Puskás Arénában sem volt sportesemény, az utolsó hír róla az volt, hogy Mészáros Lőrinc cége tartott benne születésnapi bulit. Hogy bérbe vette-e vagy jutalom volt, arról nem került napvilágra információ.