Hatalmas lehetőség az ellenzék kezében!

0

Az ellenzéknek hatalmas lehetősége van a parlamentben.

Na persze akkor, ha nincs a kormányzó pártnak kétharmados többsége. Sőt, ha az abszolút többsége sincs meg.

Viszont ez így csupán egy parlamentáris bábszínház. Van egy direktor (diktátor) aki irányítja, igazgatja a bábjait és az ellenzék asszisztál hozzá. Teljesen mindegy hogy ott vannak e vagy sem. Az is mindegy, hogy a parlamenti bizottságokban kaptak e szerepet vagy sem. A kormánypártok kétharmados többsége mindent felülír, és megszavaz amit a direktor (diktátor) indítványoz.

Az ellenzék egy dologra jó. Hogy felvegyék a busás járandóságukat a parlamenti és a bizottsági helyekért.

Teljesen mindegy miről beszélnek, hogy kit szidnak, kinek az eltitkolt szélhámosságát leplezik le. Csak üres szavak, amin a kormányzó pártok jót mosolyognak és teszik tovább a dolgukat. Tök felesleges részt venniük az üléseken, hiszen vagy unottan végig hallgatják, vagy néha fennhangon tiltakoznak de az eredményen nem változtat.

A választások előtt kellett volna összefogni, hogy a fidesznek ne legyen meg a kétharmados többsége. De nem tették. Mert az néhány ember aki bejutott és helyet foglalhat a padsorok között, nem akarta. Nekik csak a saját helyük volt a fontos. Az emberek, a nép érdekei nem.

Ezek a senkiháziak felhasználták a szavazókat és átverték őket, csak azért, hogy biztos helyük legyen a parlamentben. Tehettek volna másképp is. De nem tettek. Így bűnösségük igazolható, hiszen az önös érdekük előtérbe helyezésével, egy zsarnoki rendszert segítettek hatalomra jutni.

Így viszont csak hatalmas lehetősége lett volna az ellenzéknek!


..