Házibulikra is vadászik a magyar Rendőrség

Példa: 32-en voltunk osztálytársak anno…Osztálybuli?…Felejtős.

Magyarországon a járványügyi szabályokkal nem törődve bérelnek ki lakásokat a fiatalok, hogy titkos házibulikat szervezzenek. A hétvégén le is bukott egy társaság a fővárosban. Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatása szerint Budapesten egy 13. kerületi lakásba kellett kivonulniuk, miután a szomszédos lakók arról tettek bejelentést, hogy a lakásban túl hangos a zene, a rendőrök 20 embert találtak a házibuli helyszínén.

Hozzátette, a maszkviselés hiánya miatt ezúttal összesen 610 személy ellen intézkedtek a hétvégén, a  kijárási tilalmat 1353-an szegték meg az országban, és két esetben döntöttek vendéglátóhely, illetve üzlet ideiglenes bezárásáról, az egyik esetben Somogy megyében intézkedtek a rendőrök.

A HVG összefoglalója szerint a sajtótájékoztatón  Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője elmondta, kedden két újabb vakcinaszállítmány érkezik az országba.

 

Az egyik a 39 ezer ember oltására elegendő Pfizer-BioNTech vakcina, a másik pedig a Moderna 3600 embernek elég oltóanyaga, és ezeket is az egészségügyi dolgozóknak, illetve idősotthonok lakóinak fogják beadni.

Ha számításba vesszük azt, hogy ma is zajlik az egészségügyi dolgozók védőoltása, akkor a 79 ezer ember beoltására elegendő, eddig Magyarországra érkezett oltóanyag tulajdonképpen felhasználásra kerül

– jelentette be.