Hazudik a “KÖZ-TV”

0

“A kormány több, a szociális munkásokat segítő intézkedést vezetett be a közelmúltban.
Lehetőség lehet további bérfejlesztésre a szociális munkát végző intézményekben”Szajkózza a propaganda!
A valós tény pedig a következő.
Ha a szociális ágazatban dolgozók bérét nézzük, messze alulmarad, sőt meg sem közelíti az európai átlagot, még a minimumot sem. “Lehetőség” “Lehet” ezek mind olyan megfogalmazás, ami nem eldöntött tény, hanem ígéret..ami jól tudjuk… egyenlő a semmivel.
A tény az hogy emberek ezrei dolgoznak közcélú foglalkoztatás keretein belül havi 52.000 ft ért napi nyolc órában!
A tény az, hogy az állam fizeti ugyan ezeket az embereket, de arra a kormány gondosan ügyelt hogy jogszabályban rögzítse hogy ne lehessen lehetőség arra hogy a közcélú alkalmazottak bármilyen bértámogatást kaphassanak, hiszen rögzítették az egy főre eső közcélú bérek felsőhatárát…olyan módon.. ha bárki aki közcélú foglalkoztatásban részesül… és bármilyen támogatás által meghaladja azt az x összeget… Azonnal elveszítheti az adott foglalkoztatott a jogviszonyát.
Ergo, még ha az Önkormányzatok gondolkodnának is bármilyen bérfejlesztésben az állam által éhbérért foglalkoztatott emberek bérét illetően… Többet ártanának mint segítenének, hisz szinte azonnal megszünne a jogviszonyuk.
Ki van ez találva, szégyen hogy egy családbarát fogalmat használó , propagandájukat arra építő kormány, ennyire kihasználja és megalázza saját polgárait. De akár beszélhetünk a gyermekeknek járó családi pótlék összegéről… Vagy ide értve az öregségi nyugdíj legkisebb összegét, amit több mint tíz éve nem emelt a kormány.
A lényeg hogy a foglalkoztatási statisztika szépet mutasson.
Szabó Richárd