Hazugságspirálba került Bakondi György

0

Nő azoknak az országoknak a száma, amelyek elutasítják az illegális migránsok kötelező betelepítési kvótáját, és ezt az Európai Unió vezetői jól érzékelik – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Bakondi György azt mondta: egyre több ország számára elfogadhatatlan az adott állam akaratától független döntéshozatal alapján történő kötelező betelepítési kvóta alkalmazása.
Ezt az EU vezetői – különösen a soros elnökséget ellátó országok vezetői – jól érzékelik – tette hozzá.

Mint mondta, nem találja véletlennek, hogy Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a közelmúltban arról beszélt, lehet helye a menedékkérők befogadását más hozzájárulással kiváltó rugalmas szolidaritásnak az EU közös menekültügyi rendszerében.

Ez a magyar kormány álláspontja is – szögezte le Bakondi György. Mint mondta, Magyarország a kötelező betelepítési kvótát nem támogatja, de az európai biztonság és az útnak indulók otthonmaradása érdekében, hajlandó anyagi áldozatot vállalni, vagy szakértői támogatást adni.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte: kidolgozás alatt áll az EU új migrációs politikája, Magyarország pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar érdekek, tapasztalatok ebben érvényesüljenek és ne kövesse el Európa újra azt a hibát, amelyet 2015-2020 között elkövetett, amikor többmilliós tömeg áramlott Európába, súlyos közbiztonsági, szociális és közegészségügyi helyzetet teremtve.

(MTI)