Herczeg Zoltán: “szopóágra kerültök!”

Megmondtam világosan két hete, hogy szopóágra kerültök drága zenész testvéreim!

0

Megmondtam világosan két hete, hogy szopóágra kerültök drága zenész testvéreim! Nem figyeltetek rám, nem hallgattatok meg, hát most jól megkaptátok ezt a “mentőcsomagnak” csúfolt nagy semmit. Elosztottam gyorsan az 5,3 mrd forintot az iparág nagyjábóli létszámával, mondjuk 35.000 fővel (zenész, technikus, hangos, fényes, színpados, road, stb), ez 151.000 FT/FŐ. Összesen. Ez lenne orbán (vagy demeter?) (vagy?) nagy ötlete. A kedves leánya meg majd eldönti az MTÜ-n (magyaR turisztikaI ügynökséG, amely pl. a divaTért is felel) keresztül, melyik kutya hogyan és mennyi(ér)t fütyül majd a “garázskoncerteken”. Bravo!!! Ez aztán a mentőcsomag! Igazi gavallér! Húzzad cigány!!!

Tehát még egyszer: amíg nem álltok ki magatokért EGYSÉGESEN, EGYÜTT ÖSSZEFOGVA, ELHIVATOTTAN, ÖSSZESZEDETTEN, BIVALY ERŐSEN, addig marad ez a botrányos szemfényvesztés és a hülyének nézés. Mindeközben a stadionokban ugye…

Indítványozom egy zenész parlament felállítását, ha úgy tetszik, egy zenész szakszervezet létrehozását, melyben a 30-40.000 iparági szereplő EGYÜTT gyakorol nyomást a döntéshozókra, együtt érvényesítik állampolgári jogaikat: lehetőséget a normális, emberhez méltó életre, akár vírus járvány idején is, ha szar van a palacsintában. Ugyanis ez lenne az állam dolga. Pont. Nem a garázskoncertekkel [email protected] puszira, “lehetőségekért” hajbókolva, egymást összetörve, becsicskulva…!

Jó hírem, hogy már van jó néhány bátor zenész testvérem a tarsolyban, akik melléálltak az ügynek, megy a szervezkedés a háttérben ezerrel.
Nos? Mit mondtok?

 

Szerző. Herczeg Zoltán, divattervező és dizájner.

 

Megmondtam világosan két hete, hogy szopóágra kerültök drága zenész testvéreim! Nem figyeltetek rám, nem hallgattatok…

Posted by Herczeg Zoltán on Thursday, July 30, 2020