Hernádi Judit hosszas hallgatás után megszólalt: egy drámai tényadatot árult el a magyar valóságról

Hernádi Judit: Ma már nem személyekben, hanem óvodákban mérhető a rászoruló gyerekek száma, Magyarországon ugyanis jelenleg a gyermekek közel 15 százaléka mélyszegénységben él, ami egy borzasztó szám

Több neves színművész mellett Hernádi Judit is csatlakozott egy rászoruló gyermekeken segítő kampányhoz, de azt is elmondta, hogy alakult az éve a járvány árnyékában – írja a Szeretlek Magyarország.

Hernádi Judit – több neves színművész mellett – szintén csatlakozott az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalomhoz, mellyel hátrányos helyzetű gyermekeket támogatnak. A portálnak adott interjújában mesél a mozgalomról, és arról is, hogyan alakult a 2020-as éve a koronavírus-járvány árnyékában.

Hernádi elmondta, hogy  ősszel csatlakozott a Az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalom kezdeményezéshez, amelynek célja a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása.

Magyarországon ugyanis jelenleg a gyermekek közel 15 százaléka mélyszegénységben él, ami egy borzasztó szám. Ez a szervezet ahhoz mutat utat, hogy miként lehet a jó minőségű, de már feleslegessé vált dolgokat eljuttatni azokhoz a gyermekekhez, akiknek igazán szükségük van rá.

Neves színészeket kértek fel arra, hogy olvassunk fel meséket egy kampány keretében, amelynek célja felhívni a figyelmet a nehéz sorsú gyerekekre. Többek között Molnár Piroska, Kovács Patrícia, Csákányi Eszter, Elek Ferenc, Csuja Imre vett részt benne, és a régi klasszikus meséktől a kortársakig sokféle mese elhangzott.

Természetesen örömmel mondtam igent, hisz az ember szeretne segíteni, ahogy tud.
Ha van valami, amivel saját hatáskörömben a nélkülözőknek, a hátrányos helyzetű embereknek segíteni tudok, arra többnyire igent szoktam mondani.

Csukás István Sün Balázs című meséjét választottam, és az Ercsi óvodát karoltam fel. Sajnálatos, hogy már nem személyekben, hanem óvodákban mérhető a rászoruló gyerekek száma.

A 2020-as év zárása képen elmondta, hogy egy rugalmas év volt ez számára: Az elején még nem is bántam a leállást. Olyan sokat dolgoztam, jól esett egy kis szünet. De aztán kiderült, hogy ez nem is kicsi, és nem is szünet. Ez egy nagy luk, ami a foglalkoztatottságunk szövetén támadt, és nemcsak nekem sajnos, hanem Zsófi lányomnak is, aki zenész. Ha lehet, neki még rosszabb.

Nehéz és vérlázító ez a dolog. Persze tudom, van a pandémia, de ha végignézzük Európa országait, hogyan segítettek azokon, akiken kell – és itt nem csak a művészekről beszélek –, azért egy kicsit másképp néz ki a helyzet.

 

 

forrás. (hirhugo.hu)