Hétfőn szigorításokról dönt a kormány!

A környező országokban már elindult a folyamat.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Szlovéniában komoly szigorításokat jelentett be a kormány : hét régióban lakhelyelhagyási és gyülekezési tilalmat vezettek be a mai naptól, bezárták a vendéglátóhelyeket, edzőtermeket és sportközpontokat, a fodrász- és szépségszalonokban egyszerre csak egy ember tartózkodhat. De a kevésbé fertőzött területeken is korlátozások vannak érvényben.

Mivel a járvány terjedésnek gyorsulásával más európai országokban is hasonló intézkedéseket hoztak, várható volt, hogy előbb-utóbb nálunk is történik valami.

A Népszava információi szerint az Országgyűlés hétfőn dönt néhány újabb járványügyi szigorításról.

Hogy pontosan mi lesz a csomagban, azt nem lehet tudni, de a lap kormánypárti forrásokból úgy tudja, hogy közte lesz a maszkviselés komolyabban vétele.

“Várhatóan szélesebb körben és súlyosabban szankcionálhatják majd, ha valakin nincs védőmaszk és olyan helyen tartózkodik, ahol ezt viselni kell” – fogalmaz a Népszava.

Jelenleg a boltokban és a tömegközlekedésben kötelező a maszk, ha valaki felszólításra nem veszi fel, elvileg megtagadtató tőle az utazás, illetve rendőri intézkedés kérhető ellene, ami 10-50 ezer forintos bírsággal járhat.

A mindennapok gyakorlata azonban azt mutatja, hogy a lakosság egy része nem veszi túl komolyan az előírást.
Via:nyugat.hu/ Szeretlek Egerszeg facebook