Hiába az árstop feloldása, hetekig maradhat még az üzemanyaghiány, veszélybe kerültek a mentők és a tűzoltók is

A benzinársapka eltorzította a korábban kiegyensúlyozottnak mondható magyar piacot, és teljesen átírta a gazdaság egyik motorjának számító kiskereskedelem viszonyait – írta elemzésében a Totalcar.

Úgy vélekedtek, hogy a Kormányinfó időzítése meglepő volt ugyan, de a döntésre számítani lehetett, hiszen már napok óta látható az üzemanyaghiány. Most, az árstop feloldása után pedig még napokat kell várni arra, hogy visszaálljon a normális kerékvágásba az üzemanyag-ellátás.

Egyrészt idő kell ahhoz, hogy a Mol százhalombattai finomítója növelni tudja a termelését. Másrészt pedig az ársapka eltűnése miatt csökken az üzemanyag-forgalom, ami az egész országos kiskereskedelmet hátráltathatja.

Ha valaki egy 7 literes átlagfogyasztású autóval eddig havonta 1000-1500 kilométert közlekedett, akkor az ársapkás időszakban 34-50 ezres számlát hozott össze. Mostantól 45-73 ezres tétel lesz az autózás, ha ugyanannyit szeretne autózni

– jegyezte meg a portál szerzője, hozzátéve:

 

„Az ársapka megszűnésével pedig újra elkezdődik a közúti társasjáték, azaz újraindulhat a verseny a kutak között, hogy melyik adja olcsóbban az üzemanyagot. A korábbi, ársapka előtti korszak tapasztalatai alapján a sztrádás kutakat jó eséllyel el lehet felejteni, ahol akár 80-100 forinttal drágábban mérték az üzemanyagot a piaci átlaghoz képest. A boltláncok által működtetett kutak viszont újra képbe kerülhetnek, azokon ugyanis az ársapka előtt jellemzően a piaci átlag alatt adták a naftát.”

 

Arra, hogy a hiány megszűnésére még kell várni néhány napot, egy korábbi bejegyzésünkben is utaltunk már.