Hivatali patkányokkal pótolják az elbocsátott közszolgákat

0

Már egy ideje hatalmas gondot okoz a fővárosi patkányinvázió, annyi rágcsáló lett Budapesten, hogy már nem csak a csatornákba és a sikátorokba költöznek be, de egyre több munkahelyen is megjelennek, sőt, egyre fontosabb pozíciókat harcolnak ki maguknak.

Nem véletlen, hogy az utóbbi időben sorra rúgják ki a közalkalmazottakat: a kormányhivatalokban és az államigazgatásban is lecserélik a közszolgákat hivatali patkányokra. A rágcsálók szó szerint húgyért-szarért dolgoznak, nem sírnak a többletmunka miatt, fürgék, és náluk elképzelhetetlen a létszámhiány. Ráadásul még kevésbé szolidárisak az emberekkel.

A Fidesz képviselői látják a patkányokban rejlő lehetőséget, nemrég többen távol is maradtak a közgyűléstől, amikor az irtásukról kellett volna szavazni. Az sem lényegtelen, hogy egy példány évente 900-1000 utódot is tud szülni – ez szintén kedves a kormány számára.

„Példaként állítanám minden magyar ember elé patkányainkat! Ha mindenki ilyen iramban szülne, nem lenne demográfiai krízis. Nekik még azt is elnézem, hogy nincs házassági papírjuk. A kormány eltökélt szándéka, hogy segíti az országépítőket, így a jövőben lehetővé tesszük, hogy csatornarendszerekre és villanyszekrényekre is fel lehessen majd venni a CSOK-ot”

– fogalmazott Novák Katalin államtitkár.

A patkányok pedig bizonyítanak: már az Origónál és a Ripostnál is elkezdték alkalmazni őket, és ha minden igaz, ők végzik majd el az új Trianon emlékmű felszín alatti munkálatait is.

Forrás és hasonló írások:http://hircsarda.hu/2019/04/25/hivatali-patkanyokkal-potoljak-az-elbocsatott-kozszolgakat/