Hogy a jó büdös francba gondolják…

Mészáros Luca

“Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy miközben több százezer ember próbál levegőért kapkodni a pánik közepette azért, mert a megélhetésüket egy tollvonással cseszték szét, ők pofátlan módon 650 ezer forinttal emelik meg a miniszterek bérét, szinte azonnal az után, hogy bejelentették a kata eltörlését?
Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy Európa harmadik legszarabbul kereső népének több, mint a fele ki tudja majd fizetni az olyan gáz és villanyárakat, melyeket például a németek is fizetnek, csakhogy ötszörös bérből?
Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy azok, akik eddig is darabonként adták el a veséjüket a hitelük vagy albérletük kifizetéséért, majd könnyen összerittyentik a plusz tízezreket azért, mert a kormány az eddigi adónkat az áloméletük kialakítására költötte, és ezért a kisemberek rezsijének emelésével és sokak megélhetésének kisemmizésével akarják a felfoghatatlan mennyiségű államháztartási hiányt megoldani?
Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy a miniszterelnök úr fizetésének precíz megduplázására nagyobb gondot fordítanak, mint arra, hogy országunk fizetőeszköze kevesebbet ér, mint egy osztrák óvodás szétrágott cumija?
Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy milliós fizetésemelgetések után hihetetlen cinizmussal és közönnyel kísérve mondja ki az ország miniszterelnöke, hogy kemény idők jönnek, és mindenki adjon hálát a munkahelyéért, mindezt pedig úgy teszi, hogy ő és a kormánya volt képtelen 12 év alatt egy olyan stabil élet, – és anyagi helyzetet teremteni az országban, melyben nem kellene senkinek rettegnie attól, hogy hogyan fog egyáltalán megélni?
Hogy a jó büdös francba gondolják, hogy maradni fog ebben az országban egyáltalán valaki, aki szívesen dolgozna olyan órabérért, amennyibe egy kiló csirke kerül?
És mégis, hogy a jó büdös francba gondolják, hogy a magyaroknak van még pénzük minderre azután, hogy 12 éve szemrebbenés és szégyenérzet nélkül lopják el tőlük ott, ahol csak tudják?
Az utolsó kérdésem pedig az lenne mindenkihez:Tudjátok, hogy miért létezik a szegénység? Nem azért, mert ne lenne pénz ételt adni minden egyes szegény embernek, hanem azért, mert nincs az a pénz, ami ki tudja elégíteni a gazdag embereket.
Amikor a pár százezer forintos keresetetekből számolgatjátok a havi átlagfogyasztást úgy, hogy közben ők a havi milliós fizetésükkel azt sem tudják, hol van a villanyóra, majd gondolkodjatok el ezen.”
/Mészáros Luca írása/