Hogy lehet az, hogy tegnap 42 koronavírus fertőzött beteget regisztráltak Mezőkövesden és ma reggelre a kormányzati tájékoztató honlapon csak 8 új van?!

0

8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4347 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő – adta hírül a kormányzati tájékoztató honlap.

A gyógyultak száma 3257 fő, jelenleg 494 aktív fertőzöttet tartanak számon, ez 17 fővel kevesebb, mint előző nap. 78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen – hétfőhöz képest mindkét adat csökkent.

Miközben.

Az elmúlt napban Mezőkövesden és Miskolcon is növekedett a koronavírusos esetek száma. A mezőkövesdi helyzetről a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Boon.hu-nak elárulta: az elvégzett PCR-vizsgálatok 42 főnél igazoltak Covid–19-fertőzést.

Mint írják: a járványügyi hatóság eddig 320 szoros kontaktot derített fel, és az Országos Mentőszolgálat 283 főnél vett légúti mintát. Jelenleg két fertőzött személyt ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infek­tológiai osztályán. A szükséges járvány­ügyi hatósági intézkedések megtörténtek. A szoros kontaktok továbbra is járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat.

A lap Aros János, Sárospatak polgármesterének Facebook-bejegyzése alapján arról ír, hogy a másik településen is azonosítottak egy fertőzöttet.