Hogy ne kelljen félelemben élnie senkinek…

A szabadság ott kezdődik ahol megszűnik a félelem!

Az 56-os forradalom emléke számomra reményt ad, hogy ha egy jó célért igazán harcolunk, akkor, ha áldozatok árán is, de közös erővel el is érhetjük azt! Az 1956-os forradalom a teljes magyar társadalmat mozgósította. Nem csak a fiatal diákok mozgalma volt ez, hanem az idősebb generációké is, a munkásoké és az értelmiségieké is.

Harcuk a mai napig példaértékű, bátorságukból pedig nekünk is erőt kell merítenünk. Védjük meg közösen a szabadságunkat, segítsük meg a védteleneket, álljunk ki az elnyomás minden formája ellen! Hogy ne kelljen félelemben élnie senkinek, sem Magyarországon, sem máshol, helyette szabadon és békében élhessen mindenki!

Ma pedig emlékezzünk az 56-os forradalom hőseire és arra, amit értünk tettek!

“Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca.” [1]

Az 56-os forradalmi ifjak mindannyiunk szabadságáért harcoltak. Azért, hogy szabadon hozhassunk döntéseket, szabadon alkothassunk véleményt, szabad sajtóból értesülhessünk az országunk történéseiről és szabad választásokon választhassuk meg vezetőinket. Harcoltak az állami propaganda ellen, a nép elnyomása ellen, az igazságtalanság ellen. Megmutatták a Szovjetuniónak és a világnak: nincs az az elnyomás és erőszak, nincs annyi puska és tank, amivel a magyarok szabadságvágyát ki lehetne oltani.

Bakai Ádám