Hol az ellenzék?

0

Hol az ellenzék?

Az elmúlt hónapokban jónéhány időközi választást tartottak több településen is köztük a főváros V. VIII. kerületében, Veszprémben, Miskolcon, Szerencsen, Sopronban, Békéscsabán, Pásztón és Felcsúton is.

Néhány helyen ugyan beálltak egy egy független jelölt mögé, de összeségében kézfeltartva szinte megadás szerűen kihátráltak a biztos kudarc elől.

Sehol egy komoly össznépi összefogás, egy kemény határozott fellépés kormánypárti induló ellen. Mintha az ellenzék nem is létezne. Az esélytelenek nyugalmával hátradőlnek és küzdelem nélkül minden területet átengednek a Fidesznek.

Ezt így nem lehet! Nem erre kaptak felhatalmazást amikor az emberek rájuk szavaztak. Amennyiben mégis ezt teszik, mi jogon veszik fel a képviselői tiszteletbérüket?  Az ellenzéknek kutya kötelessége küzdeni és a mindenkori hatalmat leváltani, ha ezt nem teszik akkor le kell mondani a képviselői mandátumról!

Az ellenzéki pártok vezetni tisztségviselői miért nem szorgalmazzák az aktív ellenállás? A kudarc után nem megadni és feladni kell, hanem újraépíteni a bázist és küzdeni. De itt semmi nincs. Csak a javadalmak újraosztása és a behódolás.

Ilyen ellenzékre nincs szükség. Nem tehetik meg, hogy ellenzéki képviselnek tartsuk őket akik tétlenül a karosszékben ülve nézik hogy a regnáló hatalom megjobban tért indítson magának.