Hol itt a ballib túlsúly? 78 százalékos a Fidesz-média fölénye egy friss kutatás szerint

0

Sokkoló eredmény!

A vélt vagy valós médiatúlsúlyt vizsgálta a Mérték Médiaelemző Műhely legfrissebb kutatásában. A hírmédiumokra koncentráló elemzés szerint megállapították, hogy 78 százalékos a kormányzat médiafölénye.

A magyar médiahelyzet kiegyensúlyozatlanságát sok helyről érte már kritika az elmúlt években.

Sokan, nagyon sokszor rámutattak már arra, hogy Magyarországon nincs szabad médiapiac, így a kormány üzenetei jóval nagyobb arányban jelennek meg a nyilvánosságban, egyszerűbben jutnak a társadalomhoz.

Mindeközben a kormány részéről még mindig az unalomig ismételt balliberális médiatúlsúlyról beszélnek lelkesen.
Megelégelve a helyzetet Jávor Benedek az EP-választásokat megelőző kampány sűrűjében Urbán Ágnessel, a Mérték Médiaelemző Műhely kutatójának közreműködésével prezentált egy elemzést.

A Mérték Médiaelemző Műhely a hírmédiumokra koncentrálva végzett kutatást. Azt vizsgálták, hogy a hírmédiapiacon milyen arányban vannak jelen a kormány üzenetei, vagy termékei. A vizsgálat során pedig egyértelműen arra a következtetésre jutottak: egyértelmű és döntő a kormányzati médiafölény. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA), a TV2 vagy épp a közmédiumok tekintve, valamint egyéb közélettel, politikával foglalkozó médiumokat vizsgálva következtetésük szerint 78 százalékos a kormányzat médiafölénye.

Bővebben Magyarnarancs https://m.magyarnarancs.hu/belpol/hiaba-emleget-a-kormany-balliberalis-mediatulsulyt-egy-friss-kutatas-szerint-78-szazalekos-a-fidesz-mediafolenye-119241