HOL VAN ÁDER JÁNOS, miért nem beszél erről senki?

EGY NYUGTATÓ SZAVA SE VOLT MÉG A JÁRVÁNY MAGYARORSZÁGI MEGJELENÉSE ÓTA!

0

Áder, hol vagy, vajon hova mehettél?

Miközben szegény miniszterelnök éjt nappallá téve keccsöl, hogy nekünk, magyaroknak jobb legyen annál, mint amilyen lesz, Áder János eltűnt. Nem tudja senki, hol van az államfő, pedig havi 3 millió forintos fizetésért egy kicsit jobban odatehetné magát.
Nem mintha most tűnt volna el először Áder. Ő valójában folyamatosan nincs jelen Magyarország életében. Persze, nem kell neki mindig nyomulnia, nem az ő dolga, hogy mindenféle piszlicsáré ügyekben megszólaljon. Az államfő feladata mindenki előtt ismert: a nemzet egységének biztosítása. Ezzel pedig nincs gond, még soha nem mondott olyat Áder, hogy neki nem számít a nemzet egysége, magasról tesz rá, csináljatok nélkülem, ha ez nektek annyira fontos.

Tegye fel a kezét, aki hallott ilyet Ádertől!

Na ugye!

Az viszont, hogy gyakorlatilag évente csak egyszer látjuk az első számú közjogi méltóságot, amikor a tetszetős megjelenésű Weisz Fanni jeltolmács társaságában újévi köszöntőt mond a televízióban. Ilyenkor pezsgős pohár van Áder kezében, és nyomokban bölcsességeket tartalmazó közhelyekkel traktálja az ő népét. Mely utóbbi aztán igyekszik elraktározni az államfőtől kapott okosságot, hogy egész évben a maga javára hasznosíthassa.

Néha olyankor is látható Áder a nyilvánosságban, amikor valami necces törvényt kellett aláírnia. Volt arra is példa, hogy szabadkozott, például, amikor a médiatörvényt látta el kézjegyével. Nem volt más választása, mondta akkor, szemét lesütve, ezért kellett aláírnia. Jelezte ezzel, hogy neki sem tetszett a média kormány általi megerőszakolása, de hát mit tehetett volna, amikor nem tehetett semmit.

Más időszakokban meg azért nincs velünk Áder János, mert a vizek, a levegő, valamint a Föld jövőjéért aggódik, méghozzá nemzetközi viszonylatban, a miénkénél tágabb horizonton.

Most viszont koronavírus van, és minden korábbinál nagyobb a baj. Számos megbetegedés várható, néhány, remélhetőleg nem nagy számú haláleset, nem mellesleg, esély van arra, hogy a gazdaság összeomlik és nagyon sok embert maga alá temet. Nem sok idő múlva katasztrofális helyzetben lesz az ország. A forint már most történelmi mélyponton, és a számítások szerint akár százezrek is elveszíthetik a munkájukat.

Ebben a helyzetben Áder Jánosnak illene mondani valamit. Nem a szokásos hülye újévi közhelyeket, de legalább annyit, hogy azt hihessük, neki is köze van a mi életünkhöz, és látszólag érdekli, ami Magyarországon történik.

Szeretlek Egerszeg/facebook