“Homárfejűnek, hülye gyereknek” nevezték, a lányok sem kímélték az öngyilkos vajai tinit

Az egész országot megrázta a 16 éves vajai gimnazista, Tisza Gábor tragédiája, s nyugtalanító kérdések sokasága fogalmazódik meg a gyászoló hozzátartozókban és a közvéleményben is, ám a fiú iskolája makacsul hallgat – írja a Blikk.

Magyarázat helyett az iskola egyelőre annyit tett, hogy kitűztek az épületre egy fekete zászlót, ezzel egyidejűleg pedig a honlapjukon közzétettek egy kurta üzenetet:

Az intézmény teljes körűen együttműködik az eset kivizsgálásában a hatóságokkal. Minden segítséget megadunk az iskola diákjainak, dolgozóinak a tragédia feldolgozásához, osztozunk a család fájdalmán.

A fiú felakasztotta magát, mert nem bírta tovább elviselni az őt ért bántásokat. Az ügyről most további, döbbenetes részleteket tudott meg a lap:

az osztály nagy része benne volt a csúfolásban, s Gábort a lányok sem kímélték. Sőt, ők voltak a leghangosabbak! A fiú némán tűrte, amikor „homárfejűnek”, „hülye gyereknek” nevezték, jóllehet ennél még cifrább jelzőket is a fejéhez vágtak.

A fiút  különösen bántotta, hogy a lányok is nyomdafestéket nem tűrő hangnemben beszélnek vele. Amikor otthon néha-néha szóba került a barátnő téma, a fiú csak elpityeredett.

Az édesanya soha nem tud megbocsátani fia zaklatóinak, de úgy gondolja, az sem a családján, sem Gáboron nem segít, ha jogi útra terelné az ügyet.

Gabi pénteken beszélt az osztályfőnökével, aki azonnal összehívta az osztályt, beszélt a gyerekekkel. Az osztályfőnök biztosította Gabit arról, hogy nem piszkálják többé, illetve, ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal. Arra nem tudunk rájönni, mi történhetett abban a három napban, amelyek végül a tragédiához vezettek

– mondta Edina, aki most a fia temetését szervezi.

 

 

Forrás: Blikk