Homonnay Gergely: “Csak nekem jutott eszembe erről Magyarország 2018. április 8.?”

Homonnay Gergely bejegyzése változtatás nélkül.

0

Fehéroroszországban tegnap délután még javában szavaztak az emberek az elnökválasztáson, amikor vidékről a főváros felé rendőrautókból álló konvojok indultak meg.
Csak nekem jutott eszembe erről Magyarország 2018. április 8.?
Már az este elkezdődtek a tüntetések szerte az országban. “Egyes tudósítások szerint a fővárosban feltűnt a hadsereg is, ennek hatására az országban megugrott a Molotov-koktél címszóra rákeresők száma” – írja az újság.

Magyarország legközelebb két év múlva választ. A médiát beszántották, az ügyészséget szintén, a választási bizottságokat feltöltik megint pártkatonákkal, akik pont mint 2018-ban egymás után söprik le a választási csalásról szóló bejelentéseket.
Mert a Fidesz 2022-ben sem akar lemondani a hatalomról, mert tudják, ha veszítenek egy normál földi halandó számára felfoghatatlan luxusból kerülnek a börtönbe.
Tehát Orbán addig marad hatalmon, ameddig akar – vagy, ameddig hagyjuk. De mi hagyjuk.
Lehet itt kérem hibáztatni Orbánt, a Fideszt, meg az összes kilóra megvett kollaboránst, de nem ők tehetnek arról, ami ma Magyarországon van. Mi tehetünk mindenről.
Mi hagytuk.
Párizsban már a magánnyugdíj-vagyon lenyúlására lángolt volna a Champs-Élysées.
Persze, mondhatjuk, az Nyugat.
De Fehéroroszország, ahol most Molotov-koktélokat gyártanak otthon, Kelet. Nekik elegük van a diktátorból, mi meg a “picsameleg máléban” üldögélve reménykedünk, hogy majd valaki megsegít bennünket.
A kutya nem fog megsegíteni.
A rendszerváltáskor ajándékba kaptuk a szabadságot, nem is tudtunk rá vigyázni.
Nekünk kellene ezt kiharcolni.
Ahogy most Minszkben próbálják.

És megint el kell mondani: ne csak lájkolj, oszd is meg. Csak úgy tudunk kitörni a buborékunkból.

Gergely Homonnay

 

Fehéroroszországban tegnap délután még javában szavaztak az emberek az elnökválasztáson, amikor vidékről a főváros felé…

Posted by Gergely Homonnay on Monday, August 10, 2020