Homonnay Gergely: Én tényleg nem értem az embereket!

0

Én tényleg nem értem az embereket. Akkor sem értettem, amikor a Fidesz lenyúlta a magánnyugdíj-pénztári vagyont. Úgy adtátok be “a közösbe” a pénzeteket mint az ötvenes években a Béke kölcsönt azzal a különbséggel, hogy az utóbbinál ha vonakodott az ember, kijött az ÁVÓ. A Manyupnál csak meg kellett volna emelniük az embereknek a seggüket, elmenni a hivatalba, és nyilatkozni, hogy no fucking way. De nem.
Júliustól a titkosszolgálat bármelyik szervert lekapcsoltathatja, ha akarja. Tudtad? És azt is tudod, hogy nem a vadhajtások meg a prosti srácok lesz az a weboldal, amit le fognak kapcsolni?
Az index 50 százalékban már azé, aki pöcegödröt csinált az Origóból.
Nyilván nem fogják origósítani, mert meg kell hagyni a látszatát a “szabad sajtónak”, de vannak szerkesztési módszerek arra vonatkozólag, hogyan lehet láthatatlanná tenni hírt, manipulálni az olvasót, akik közül a magyar oktatásnak hála egyre több a funkcionális analfabéta.
Az ország kirablása meg változatlanul folyik tovább, a Fidesz önkormányzatoktól von el pénzt, közben röpködnek a milliárdok mongol vakcinagyárra, meg erdélyi munkahelymegóvásra, meg tűzijátékra. De nem baj, jön a nyár, jó lesz az idő, és most hogy vége a karanténnak, örültök annak, hogy ti legalább nem lettetek munkanélküliek, és nagyon sajnáljátok azt a több tízezer embert, akinek fogalma nincs, miből ad enni a gyerekének.
Lehet nagy levegőt venni, hogy ezt megúsztátok. Lehet kussolni. Nem szólni. Nem megosztani itt a Face-en politikai tartalmat, mert már elegetek van a sok szarból.
Csakhogy a politika alakítja az életeteket. Például meglop benneteket. Igen, téged is. De no para, Rasinak lesz új Gucci cipője, ami annyiba kerül, amiből egy gyerek két hónapig jóllakna Borsodban – de nem fog, mert meglopták. Ellopták tőle az ő felzárkóztatására kapott uniós pénzt is. És nemcsak a borsodi zsákfaluban született gyereket lopják meg, hanem a ti gyerekeiteket is: a szar oktatással a jövőt veszik el tőlük.
De ti csendben vagytok, mert ki akarjátok bekkelni ezt az időt, hogy majd valaki csak megoldja helyettetek.
Orbán unokája szeptembertől júniusig nem fogja rágni a körmét, mert az állami suliban a megalázóan kevés pénzért dolgozó, egyébként kontraszelektált tanító néni gyötri. Neki lesz lehetősége olyan iskolába járni, amilyet minden gyerek megérdemelne.
Szégyelljétek magatokat!
Ne lájkold, nem érdekelnek a lájkok. Oszd meg!
És írd alá a petíciót. A járvány után ne tűzijátékra meg cirkuszra költsenek el 10 milliárdot.

 

szerző. Homonnay Gergely aktivista és volt DK-s aktivista.

 

Én tényleg nem értem az embereket. Akkor sem értettem, amikor a Fidesz lenyúlta a magánnyugdíj-pénztári vagyont. Úgy…

Posted by Gergely Homonnay on Thursday, May 21, 2020