Homonnay Gergely: Női miniszterelnököt Magyarországnak!

Miért kell Magyarországnak egy női miniszterelnök?

Mindenkinek, aki azzal jön, hogy Magyarország még nem érett meg egy női miniszterelnökre, mindösszesen csak annyit szeretnék elmondani, hogy ha bő száz éve a konyhákból, a szalonokból a fűzőt, kalapot és kesztyűt viselő nők nem mennek ki az utcára, hogy választójogot követeljenek a nőknek, ha nem vállalják a megbélyegzést, a börtönt, ha nem éhségsztrájkolnak, hogy aztán sokukat orron át tápláljanak, akkor lehet, ma sem lenne a nőknek választójoga. Lehetne üldögélni a konyhában, szülni a magyart, oszt jónapot.
Bő száz éve a közfelfogás a nőkről az volt, hogy a nő a férfi jó angyala, akinek a konyhában és a szülőszobában a helye.
Ugye milyen ismerős ez?
A szüfrazsettek ugyan kiharcolták a választójogot a nők számára, de a nők helyzete túl sokat nem változott azóta sem. A nők ma is kevesebbet keresnek, így függnek anyagilag a férfitól. A kislányok ma is babát és játék konyhabútort kapnak, ezért csak kevés kislány akar felfedező meg űrhajós, vagy èppen politikus lenni. Pedig a nőknek is ott a helyük az űrhajón vagy éppen az országok élén. Nagy-Britannia első női miniszterelnöke egy mély gazdasági válságból húzta ki az országot, Új-Zéland jelenleg is hivatalban levő női miniszterelnöke, aki az ENSZ közgyűlésére is elvitte a kisbabáját, országa eddigi legsikeresebb vezetőjének bizonyult.
Magyarországon a férfiak közül ma is nagyon sokan a konyhába és a szülőszobába küldenék vissza a nőket. Gondoljunk a fideszes házmesterre, Kövér Lászlóra, aki a női létezés értemének azt tartja, hogy a nő gyerekeket szüljön. Sokan ma is kontrollt akarnak a nő teste felett, és hatalmukat a négy fal között érvényesítik is, mert “pénz számolva, asszony verve jó”. Hiába halnak meg azonban ma annyian kapcsolati erőszak következtében Magyarországon, a regnáló hatalom ezt nem tartja akkora gondnak, és amikor a nők és férfiak együtt tüntetnek, hogy a parlament ratifikálja az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozást, az éj leple alatt a Kossuth téren elhelyezett sárga rózsákat mind egy szálig a szemétre viszik.
Elég volt ebből.
Elég volt abból is, hogy a nő asszonyság, a gyerek közjószág, és abból is, amit a Fidesz genderszakértője, a már emlegetett Kövér László bírt mondani, hogy “egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, (…), és nem tartja magát egyenrangúnak”.
De, egyenrangúnak tartja magát, és kész harcolni a jogaiért, ahogy remélem a nők is, akik ma még lehet, átesnek a vak komondorokon, kevesebb pénzt keresnek ugyanazért a munkáért, miközben a legtöbben ma is csak és kizárólag a nő feladatának tekinti az otthoni munkát.
Meg kell változtatni a világot, ami ma már a világ szabadabb részein nem kizárólag a férfi világa. Mindenkinek helyet kell csinálni az országban, hogy szabad, egyenrangú, egyenlő jogokkal bíró polgára legyen a hazának. Helyet kell csinálni a nőnek, a nem-heteroszexuálisnak, a romának vagy a nem keresztény honfitársunknak is.

Szemléletváltásra van szükség, és ehhez kell egy nő az ország élére.
Mert csak együtt tudunk igazán sikeresek lenni, nem pedig egymással harcolva, egymást legyűrve.

És én ismerek egy ilyen politikust, aki figyel rád, aki meghallgat, aki nekem visszaadta a hitem, hogy nincs még minden veszve.
Szerintem el fog indulni az előválasztáson, és akkor nekem is lesz kire szavanom.
Ennek a politikusnak a férfiakat megszégyenítő munkája is kellett ahhoz, hogy a pártja az ellenzék legnépszerűbb pártja legyen. Ma az Európai Parlament alelnöke.

Szerző. Homonnay Gergely, publicista és tanár.