Homonnay Gergely szétcincálta Hosszú Katinkát

0

Katinka Hosszu tegnap Orbánnal fotózkodott a Karmelita menza erkélyén. Ezzel kapcsolatban a következőket szeretném elmondani: Hosszú Katinka azért jött haza Amerikából, mert üzletileg megérte neki, mert az állam két kézzel szórja a pénzt az élsportra, mert a szocializmusban berögződött, hogy egy nemzet önbecsüléséhez hozzátartozik, hol végzünk az olimpián az érmek tekintetében az országok között, hogy a mindenkori kormány a nemzeti érzelmekre apellálva elmondhassa: milyen kis ország, mekkora eredmények.
Hosszú Katinka megkapta hitbizományba a Duna Arénát. Kitehetett onnan más sportolót. A NER kegyeltje. Nem feltétlen fideszes, de rengeteget köszönhet személy szerint Orbánnak. Itthon olyan hős mint Mátyás király, a nemzeti identitásunk része.
Csakhogy vegyünk egy apró pillantást pl. Spanyolországra, ahol nem az élsportot támogatja a kormány, hanem a tömegsportot, ahol kórházak épülnek és nem stadionok, és a születéskor várható élettartam 83 év – míg Magyarországon 75. 8 évvel élnek tovább tehát a spanyolok, igaz, a spanyol himnuszt nem játsszák el 4 évenként olyan gyakran. A miénknek is csak a rövid változatát, és azt is gyakran lekeverik. De mi ennek is örülünk.
Higgyétek el, a Lajtán túl leszarják, hol végez egy ország az olimpiai összesítésben. Fontosabb nekik az élet.
A magyaroknak nem.
És akkor mielőtt megosztanád ezt a bejegyzést – mert azzal többre megyünk mint a lájkokkal – csukd le a szemed egy pillanatra, és pörgesd le az utóbbi 8 éved filmjét: ennyivel élsz kevesebbet mint egy spanyol – mert élsportra meg stadionra költ a kormány.
8 év!
Köszöntem a figyelmet!

 

Szerző. Homonnay Gergely