Homonnay Gergely üzenete a magyar néphez!

0

Tavaly az elcsalt választás utáni két nagy tüntetés egyik főszervezője voltam, segítettem a fehér sapkásokat, és ugyan senki nem kérdezett, nincs is hatalmas tapasztalatom a tüntetések szervezésében, azért pár szót engedjetek meg.

Lesz ugye két tüntetés a hétvégén az oktatásért. Végre! Nem tudom, hogy a tüntetés szervezői egyeztettek-e egymással, úgy tűnik, nem. Pedig fontos lett volna. Nem tudom, hogy a Pedagógusok Szakszervezete PSZ-nek, a Pedagógusok Demokratiku Szakszervezetenek van-e forgatókönyve arra vonatkozólag, hogyan tovább, mert abban biztosak lehetünk, hogy bármennyien is leszünk, a kormány tudomást sem fog venni erről a két tüntetésről.

Mégis azt gondolom, hogy a lehető legtöbben ki kell mennünk pénteken, de főleg szombaton még akkor is, ha nagy esély van arra, hogy olyan beszédeket fogunk hallani, amitől eret akarnunk majd páran vágni magunkon, mert senkinek eszébe sem jutott, hogy megkérjen egy színházi rendezőt, hogy segítsen abban, hogyan kell egy beszédet több ezer ember előtt előadni.

A tanárok, óvópedagógusok nem hülyék, ők is nyilván követik a híreket, látják, holland és horvát kollégáik hogyan próbálnak érvényt szerezni a követeléseiknek, látják azt a lelkesedést, ami most Zágrábban fűti a tanárokat.

Én viszont láttam belülről tanárit, láttam, hogyan cserélgetik a levetett ruháikat a tanárok, mert újra nincs pénzük, láttam hogyan szántotta be az iskolát a hatalom, láttam, hogy nagyon sok zseniális tanár – aki vért izzad azért, hogy használható tudással vértezze fel a gyereket – valóban elhiszi magáról, hogy nincs más lehetősége, mint a túlélésre játszani, kibekkelni, és várni a messiást.

Egyet azonban lássunk már be végre: a messiás nem fog elérkezni soha. A változást nekik, nekünk együtt velük kell kiharcolni.

Október 13-án Budapesten elsöpörtük a Fideszt. Az ország legfideszesebb kerületét az I. kerületet is elveszítette a Fidesz, a II. kerületben – ahol lakom – még én sem hittem abban, hogy ellenzéki többség lesz az önkormányzatban: az lett.

Pár héttel később időközi választást tartottak például Jászberényben, ahol a budapesti eredményeknek is köszönhetően már nem 14, hanem 3758 szavazattal kapott többet az ellenzék jelöltje, mint a fideszes jelölt. A fideszes aktivisták házról házra jártak a választás napján szavazásra buzdítva a jászberényieket, az eredményváróban aztán többen közülük elsírták magukat.

Jászberényben az a több ezer ember, aki október 13-án nem szavazott, azért kelt fel a fotelből, és ment el szavazni november 10-én, mert úgy érezte, Budapest után van remény.

A tanárok végre észbe kaptak. Buszok indulnak az ország minden részéről, hogy szombaton az Akadémia előtt tüntethessenek.

Én most arra szeretnék kérni mindenkit: adjuk meg azoknak a tanároknak a reményt, akik még nem hiszik, hogy itt meg lehet változtatni a dolgok menetét, és menjünk ki szombaton tüntetni. Adjuk meg nekik a reményt, hogy ki lehet harcolni magasabb bért, szabadságot, újra lehet építeni a magyar iskolát, amit a Fidesz lerombolt. Ha elég sokan leszünk, és ezt utána minden tanárnak elmondjuk, elkezdődhet végre valami, és megvalósulhat az, ami Hollandiában vagy Horvátországban történt és történik.

Álljunk a tanárok mellé, és menjünk ki szombaton az Akadémia elé, hiszen a gyerekeinkről van szó, az ország jövőjéről.

Szombaton délben én ott leszek az Akadémia előtt. Ugye Te is?!

Ha egyetértesz, kérlek ne lájkolj, hanem oszd meg ezt a bejegyzést, és jelezd a tüntetés Facebook-eseményénél, hogy ott leszel!