Hoppá! Itt vannak a szófordulatok – Választási csalás – lehet a közmédia buktatja le a Fideszt!

0

Az M1 Híradója nem hazudtolta meg magát

A 18 órás M1 Híradó hozta a formáját, a közszolgálatiság leple alatt nagyon cselesen bukkantak fel azok a szófordulatok és motívumok, amik a kampány alatt a kormánypártok toltak:

az első blokkban elmondták, hogy még majdnem egy teljes óráig lehet szavazni, és este 8-kor jönnek az eredmények. ERDEMÉNYEK???

ERDMÉNYEK????? MI VAN???

promózták a saját választási műsorukat, Németh Balázs és okosasztala lesz a fő attrakció, Mráz Ágoston Sámuel a Nézőponttól elmondta, hogy szerinte a részvétel hasonlít az EP-választás részeredményeire, ez pedig azt jelenti, hogy legitim választás lesz.

egy rövid színes körkép a különböző választókörzetekről, mozgóurnákról, statisztikákról, legkisebb szavazókörökről (a zalai Iborfia, ahol 2 órakor be kellett zárni a helyiséget, mert mindenki leadta a voksát)
riport Orbán Viktor szavazásáról, ahol azért sikerült becsempészni az “alkalmas emberek, alkalmas feladatra” fideszes kampánynarratíváját. Az kimaradt, hogyan reagált a miniszterelnök Borkai szexbotrányára.

összeállítás a főpolgármester-jelöltek szavazásáról, élen Berki Krisztiánnal, aki készségesen elmondta a Híradó riporterének, hogy nyugdíjba küldi Tarlós Istvánt. Aki az utolsó volt a riportban, és elmondta, hogy a jelenlegi főpolgármesternek az a feladata most, hogy megakadályozza a káoszt.

nekiment az Indexnek, azaz nekünk Berki Krisztián, aki szerint hazudunk, tudom meg az M1 aktuális csatornából. Azt írtuk, hogy törvénysértő dolog lefotózni a szavazólapot szavazás közben, Berki pedig egy Facebook-videóban mondja, hogy nem a saját szavazólapjáról készült a fotó. A főpolgármester-jelölt azt is kifogásolta, hogy nem kérdeztük meg a dologról, és bohócoknak, legszarabbnak nevezte az Indexet. Berkit többször is kerestük a kampány idején, hogy akárcsak a többi jelölttel, vele is interjút készítsünk, de ez nem jött össze, itt írtuk meg, hogyan és miért.

a Berki-magánszám szemlézése után a többi politikus is kapott közös riportot, Novák Katalin, Tóth Bertalan, Gyurcsány Ferenc is elment szavazni. Novák narrációjában megint felbukkant az alkalmatlanság szó.
egy újabb riport érdekességekről, többek között a 100 éves Pócsi Lászlóné szavazóról.

aztán következett ismét egy közszolgálati blokk a nemzetiségi választásokról.

A Híradó ezek után a külföldi hírekkel (lengyel parlamenti választások, Hagibisz tájfun pusztítása) folytatódott, illetve magyar és külföldi sporthírekkel.