Hoppá: Polt Péter büntetőeljárást kezdeményezett…

0

Az önkormányzati választás előtt négy nappal derült ki, hogy Vári Attila egy verekedési ügyben elhangzott tanúvallomása miatt feltett kérdést feljelentésként értkelt a legfőbb ügyész és továbbította a rendőrség felé.

Még a Népszava számolt be arról több cikkben az elmúlt napokban, hogy Vári Attila, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje egy verekedési ügyben nem bizonyult szavahihetőnek sem az elsőfokú, sem pedig a másodfokú bíróság előtt.

A pécsi sportcsarnok egyik rendezvényen két biztonsági őr megvert egy egyetemistát, mert szerintük az részegen randalírozott a vécében és agresszív volt velük szemben. Az egyetemista ezt tagadta, ezért feljelentést tett. Vári Attila is a tanúk között volt, ám az első- és másodfokú tárgyaláson a bíróság azt állapította meg többek közt, hogy a tanúvallomások – így Várié is – nem szavahihetőek.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese írásban kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy

miért nem indult hamis tanúzás miatt Vári ellen eljárás.

A Pécsi Stop hozta nyilvánosságra Polt Péter azt válaszát, amely szerint eddig senki sem tett feljelentést, de Harangozó kérdését feljelentésként kell értékelni, amit meg is küldött a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

 

Via: Pécsi Stop