Horváth András: Egy jellemző hang Orbánisztánból, „F…SZOPÓ KOMCSIK VAGYTOK!”

0

Eddig csak káromkodtak és beszólogattak. Eddig. Szerdán azonban szintet léptek. Eljutottak a tettleges becsületsértésig. Az európai ügyészségért gyűjtöttünk békésen aláírásokat a Nyugatinál, többek között Magyar Fruzsinával. Ekkor egy férfi elhaladt az aláírásgyűjtő pultunk mellett és minden előzmény nélkül, káromkodások közepette leöntött bennünket (gyűjtőket és aláírókat) egy előzetesen felrázott szénsavas üdítővel. Aztán mire felocsúdhattunk volna, ezt gyorsan még egyszer megtette. Szétáztak az aláírásgyűjtő ívek, a szóróanyag és úszott a vízben a pult is. Egyértelmű provokáció volt, támadás a véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog ellen.

Tobzódik az Orbán-Habony duó által generált gyűlölködő hangnem az utcákon és tereken, mióta csak megkezdtük a gyűjtést. Nincs olyan műszak – ez általában két órányi aláírásgyűjtést jelent -, ahol ne jelenne meg egy-két magából kivetkőzött, TV2-n, MTVA-n, Origon, stb. keresztül agymosott figura, válogatott trágárságokat vágva az aktivisták fejéhez és/vagy a következő kifejezésekkel illetve őket:

MIGRÁNSBÉRENC, SOROS ÜGYNÖK, KOMCSI, HAZAÁRULÓ.

Az ördöggel egy szinten említve pedig:

SARGENTINI, MERKEL, Gyurcsány, HADHÁZY, EURÓPAI UNIÓ.

Ez utóbbiról csak annyit, hogy a kohéziós pénzek nélkül már rég összeomlott volna az egészségügy, a tömegközlekedés, szétestek volna az óvodák és az iskolák, és még sorolhatnánk. Azt szoktam magyarázni némelyiküknek, amikor pl. a Nyugati téri aluljáróban gyűjtünk, hogy a 3-as metró felújításának a 137 milliárdja is onnan jön, amit a legjobban szidnak.

S ilyenkor általában milyen válasz jön?

Amiket az előbbiekben kiemeltem. Hiába érvelsz, csak az egybites kifejezéseket ismételgetik. Ilyen jól működik ez a primitív technológia, ami az Orbán rendszer fenntartásának a lényegi eleme. Azért az érdekes, hogy ezek a felheccelt emberek mennyire nem tartanak attól, hogy az agyonkamerázott köztereken garázda viselkedésüknek esetleg következménye lehet. Mit meg mernek tenni? Valószínűleg azért, mert a gyűlöletipar állami szintre lett emelve, s így kiemelt védelmet élvez.

Na de mit is támadnak annyira? Természetesen egy újabb uniós intézményt. Mi a messziről is jól látható felirat a pultjaink koronamatricáján? Hát csak ennyi:

CSATLAKOZZUNK AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ!

Nem véletlen persze, hogy ez a felirat mérhetetlen dühöt vált ki a fideszes nagyurakból, s az általuk felheccelt tömegből: tartanak attól, hogy valaki utánajárhatna a korrupt oligarchikus-kormányzati ügyleteknek, félnek attól, hogy borulhat a bili.

Előbb-utóbb borulni is fog.

Mi azonban gyűjtsük csak tovább az aláírásokat, hiszen viselkedésük komoly visszagazolás arra vonatkozóan, hogy jó úton járunk.

Azt igazolják vissza, hogy van mitől félniük. Hogy piszkos a lelkiismeretük. Éppen ezért szomorú, hogy egy ilyen szélsőséges társulatot – mint a magát keresztény szellemiségűnek valló, de attól valójában fényévekre álló Fidesz – ennyi ideig dédelgetett az Európai Néppárt, s hogy nem lépett fel a magyar kormány szélsőséges, a jogállami kereteket sárba tipró politikája ellen az Európai Unió.

Így Magyarországon néhány év alatt elszabadult a pokol, olyan gyűlölettengerrel árasztva el a társadalmat, ami semmi jót nem ígér akár az Unióra, akár Magyarországra nézve. Egyszer Orbán, Mészáros és a többi is menni fog. Oda, amit a korrupciós csatornákon kifolyatott pénzekből építettek vagy vásároltak. Nekünk pedig marad a terhes örökség: a társadalmat szétfeszítő gyűlölet.

olkt.hu/Horváth András Facebook