Horváth László fideszes képviselő teljesen megbolondult!

0

“Gyöngyöspata nem kér a Soros-hálózat pénzszerző akcióiból!”

– közölte Facebook-oldalán a térség kormánypárti országgyűlési képviselője szombaton.

Horváth László azt a három éve húzódó pert minősítette így, aminek végén a Kúria mondta ki: kártérítést kell fizetni az államnak amiért a falu Nekcsei Demeter Általános Iskolájában 2004 és 2017 között származásuk alapján különítettek el roma és nem roma gyerekeket. A jogerős ítélet szerint hatvan gyerek összesen 99 milliós kártérítést kap, amiért többségi társaiktól elkülönítve oktatták őket, alacsonyabb színvonalon. Az összegből 80 millió forintot Gyöngyöspata önkormányzatának kell állnia.

“Ez a döntés lehet, hogy jogszerű, de igazságtalan, egyoldalú, túlzó és romboló. Igazságtalan, mert az egész települést bünteti. Romboló, mert a kártérítés kifizetése rövid időn belül Gyöngyöspata önkormányzatát – melynek éves bevétele mintegy 40 millió forint – a csőd szélére sodorja,”

írja a Horváth. A fideszes politikus szerint “ez az ítélet felelőtlen, mert a 100 millió forint nem békét és megnyugvást, hanem az elmúlt években kivívott társadalmi egyensúlyt fenyegető feszültséget hoz. A békétlenség Gyöngyöspatán újból elvetett szele országosan is vihart fog kavarni.”

Végül kimondja:

“Gyöngyöspatán most, a roma családok közé dobott milliókkal, az elmúlt évek folyamatos, kiszámítható fejlődése és a nehezen kivívott nyugalom válhat semmivé.”

A “település bajba sodort önkormányzatának megmentéséért” a kormányhoz fordul, zárja Horváth úgy, hogy egyetlen mondattal sem tért ki a Kúria által is elítélt szegregált oktatásra, ami az általa képviselt faluban évekig általános gyakorlat volt.

Gyöngyöspata nem kér a Soros-hálózat pénzszerző akcióiból!A gyöngyöspatai általános iskola szegregációs perében a…

Gepostet von Horváth Laci am Samstag, 4. Januar 2020