Hová tűnt a vagyonért felelős miniszternő?

0

A választások óta kb. 4-5 alkalommal jelent meg hivatalos helyen lassan 1 év alatt Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter.

Bártfai-Máger Andrea sürgősséggel kiadott rendeletben határozott saját kinevezéséről szintén a választások után, mert akkor bombaként robbant a hír, akkor a Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, amiben Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter fontos állami tulajdonú gazdasági társaságok tulajdonosi joggyakorlóját kijelöli. A módosítással a miniszter gyakorlatilag saját magát nevezte ki a társaságok élére 2022 végéig – szúrta ki akkor a hvg.hu.

Ennek értelmében a miniszter szerezte meg a tulajdonosi jogokat többek között a Magyar Villamos Művek, a vízművek, a közlekedési központok, a Hulladékgazdálkodási Zrt., a Szerencsejáték Zrt., a Volánbusz, a Volán Buszpark, az Ópusztaszeri Emlékpark, kastélymúzeumok, és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda felett.

Bártfai-Máger Andrea sürgősséggel kiadott rendeletben határozott saját kinevezéséről.

Illetve szintén bombaként robbant a hír szintén a választások után percre pontosan rá 30 nap múlva, hogy az új vagyonkezelési miniszternő fia máris 200 millióval gyarapodott!

Közel 200 millió forint hitelt kapott a leendő vagyonkezelési miniszter fiának cége az egyik takarékszövetkezettől – írta akkor a G7.hu. A gazdasági portál emlékeztet, hogy az elmúlt években Bártfai-Mager Andrea felügyelte a takarékszövetkezeti szektor egységesítését. A takarékszövetkezet beérte azzal, hogy a kölcsön fedezetéül két lakás bérbe adásának bevétele szolgáljon. A gazdasági portál által megkérdezett szakértők többsége nem tartja életszerűnek, hogy pusztán ingatlanok bérleti díjának fejében ilyen jelentős summát adjon hitelbe egy pénzintézet. Az egyik szakértő egy összetett ügyletet sejt a háttérben.

olkt.hu