Huszti Andrea: Azonnal takarodjon el a közéletből ez a náci horda!

Fontos, hogy egy magyar miniszterelnöknek akár a mai Románia kellős közepén is legyen jövőképe az odasereglett magyar hallgatósága számára, azonban iszonyatos hiba, ha leginkább a másokra vonatkozó látomásairól beszél, közben hazafelé azt szajkózza, hogy mit ne csináljunk – írja az ISZOMM friss közleményében.

Az ISZOMM álláspontja szerint az egymást követő válságok mind a kapitalizmus szövődményeiből fakadnak. Az élelmiszerek és más erőforrások árának drámai robbanása a legkevésbé sem a világ természetes jelensége, hanem mind a tőkés profitéhség mohóságából fakad. A csapások enyhítése, vagy kivédése csak egy okos és igazságos szociálpolitikával érhető el, amelynek nem lehet része sem a multinacionális vállalatok, sem a magyarországi haveri nagytőke érdekeinek dédelgetése.

A magas árakat csak magas jövedelmekkel lehet ellensúlyozni, ahogy a maguk szintjén a gazdagok teszik. A gazdagok vagyona különösen a válságok alatt szokott az egekbe indulni, a kevésbé tehetőseket mind lejjebb taposva.p – írja Huszti Andrea.

A megtermelt nemzeti jövedelem igazságos elosztása az maga a kormányzás művészete, ami távol áll a Fidesztől. Orbánék egy bő évtizeden át milliókat ringattak abban az álomban, amelyről most lehullott a lepel: nagy bajok idején csődöt mondtak a hamis varázsigéik.

Az ISZOMM meggyőződéssel hirdeti, hogy a jövő útja az erőforrásokkal való ésszerűen takarékos bánásmód, ugyanakkor a javakhoz való hozzáférés kiszélesítése. A társadalmi jóllét ismérvei az egészséges táplálkozás, a betegségek megelőzése, a magas minőségű közoktatás és a kényelmes otthon.

Az Orbán-rezsim ezekről csak ködöl, amit jól mutat az élelmiszerüzletek gyakran sivár választéka, a túlterhelt kórházak, a rossz napköziként működő iskolák és az életfogytig húzódó lakáshitelek.

Mindezekre az ISZOMM programjában rögzített magas minimáljövedelmek, a mindenkire és minden egészségügyi szolgáltatásra kiterjesztett társadalombiztosítás, a képességekre összpontosító ingyenes oktatás, valamint az állami bérlakásépítés ad megfelelő válaszokat.

A fajtákról szóló kirekesztő elmélkedés, az emberek sokaságának lealázása maradjon meg a tusványosi szellemi falakra hányt borsóként! Zárta a közleményt Huszti Andrea.