Huszti Andrea: Már megint a szegények fizetnek többet a rezsiért

Már megint a szegények fizetnek többet a rezsiért

– mondta el az ISZOMM elnöke Huszti Andrea.

 

Évek óta mondom, hogy a rezsi csökkentés néven bevezetett népbutító intézkedés helyett sávos rezsiárat kellene bevezetni. A kormányzat mai döntése pont erről szól.

De persze a jó fideszes szokáshoz híven ezt is elszúrták.

Jelenleg azok fogyasztanak igazán sok rezsit, akik a rosszul szigetelt, leromlott állagú Kádár-kockákban élnek. Több százezer házról, milliós nagyságrendű magyar állampolgárról beszélünk. Nekik nem volt, és most sincs pénzük arra, hogy felújítsák az otthonukat, hogy korszerűsítsék a fűtési rendszereket, kicseréljék az ablakokat és leszigeteljék a házak falait. A mesterségesen alacsonyan tartott rezsiárak ráadásul nem is ösztönözték őket arra, hogy megpróbáljanak valamit kezdeni a korszerűtlen házakkal.

Fizessenek a gazdagok – ez az új rezsihazugság. Csakhogy a gazdagok már rég korszerűsítették a házaikat, így nem használnak sok energiát. Meg lehet nyugodni: Szíjjártó apjának a medencéjének a fűtésére jut majd a kedvezményes energiából.

Az átlagemberek meg majd szívnak.

Ha a rezsihazugságra elköltött sok-sok milliárdot a Kádár-kockák felújítására költötte volna az Orbán vezette kormányzat, akkor az ország energiafelhasználása jelentősen csökkent volna, ezáltal nem lennénk annyira kitéve az orosz energiafüggőségnek. Persze akkor nem lehetne csókos cégeket közbeiktatni, akik extra vagyonokra tesznek szert mindannyiunk adójából.

Köszönjük Viktor, ezt is elbasztad.