Hűtlen kezelés? Csencselés a szociális bérlakásokkal

0

Kőbányán immáron széltében-hosszában beszélik, hogy a lakásügyek felelős fideszes alpolgármestere, Weeber Tibor kényére-kedvére csencselget a szociális bérlakásokkal. Sejthetők olyan összejátszások, amelyekben lakáskiutalásért egy kis facebook-aktivitást kérnek cserébe: a helyi fideszesek által létrehozott illetve befolyásolt oldalak lelkendező kommentelését és megosztását, a számukra ellenséges, kritikus oldalak ellehetetlenítését, megtrollkodását, sokszor minősíthetetlenül trágár és becsületsértő stílusban. Nincs ebben semmi furcsa, így (is) működik a fideszes propaganda, kamuprofilok, bérkommentelők, ezt már ismerjük, nincs itt semmi látnivaló, mehetünk tovább.
Mindenesetre ebben a kényes témában éppen tegnap jelent meg egy hosszabb írás a Magyar Hang nyomtatott változatának hasábjain. A cikk a Weeber Tibor alpolgármester hatáskörébe tartozó szociális bérlakás-kiutalások körüli mutyikat feszegeti, egy konkrét eset kapcsán. A teljes cikk a lap 5. oldalán olvasható, illetve vélhetően a napokban online is elérhető lesz.
Ebben tényként szerepel, hogy a fideszes kőbányai önkormányzat, illetve Weeber Tibor „bűnözőknek biztosított szociális bérlakást” Kőbányán. A történet részleteiben elmerülve megállapítható, hogy az alkalmatlanság a minimum, ami felvethető, de a törvényesség is jó eséllyel sérülhetett.
Ennek megállapítása egyelőre nem egyszerű feladat. Maga Weeber alpolgármester a lapnak a témában megtagadta a nyilatkozatot, illetve az őszi önkormányzati választások utánra ígérte, hogy esetleg hajlandó lesz valamit mondani. Ami ugyebár kétesélyes: ha Weeber marad hivatalában, akkor nyilvánvalóan megteheti majd, hogy szarik az egészre, ha bukik, akkor pedig vele kapcsolatban minden lehetséges.
Blogunk nem szeretné egyelőre a Weeber-ügyet részletesebben kommentálni. A kőbányai szavazók felé viszont van egy tanácsunk: azok, akik részéről az elmúlt kilenc éves ténykedése miatt Weeber közutálatnak örvend, feltétlenül sétáljanak el majd ősszel a szavazófülkéig. Azok pedig, akik eddig ilyen embereket tartottak hatalomban és ősszel harmadszor is ezt tervezik Kőbányán, nagyon gondolják végig a döntésüket.
Ahogy az öreg ács szakik mondják: kétszer mérj, egyszer vágj.

Forrás: Kőbánya Blues