Hűvös cellát és száraz kenyeret ígérnek Rogánnak!

0

Ellenzéki korrupcióellenes csoport felállítását javasolja a DK, annak érdekében, hogy közösen vizsgálják ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterről a sajtóban megjelent híreket.

A párt ügyvezető alelnöke arra hivatkozott, hogy az Index hírportál egy oknyomozó cikkben mutatta be, hogyan működhet Rogán Antal közpénzszivattyúja és kikből állhat a magyar emberek pénzének ellopására alakult Rogán baráti-haveri kör.

Molnár Csaba úgy fogalmazott: nagyon súlyos ügyek kerültek napvilágra, mert a portál szerint Rogán Antal hasznot húzhatott a Kulcsár-ügyből, 500 ezer forinttal szerezhetett meg egy 200 milliós belvárosi önkormányzati lakást, és a grúz hatalmi elit segítségével tervezhetett közpénzeket eltüntetni egy magyar-grúz együttműködésben épülő erőmű kapcsán.

Hozzátette, az elmúlt néhány hétben más esetek miatt is hallani lehetett Rogán Antal közpénz-szerzési mániájáról, ilyen volt például a letelepedési kötvények körüli botrány.

A DK nem fogja lemondásra szólítani a minisztert, mert ennek nem látják értelmét – mondta az EP-képviselő. Ehelyett korrupcióellenes csoportot kell felállítani, amely megpróbálja felgöngyölíteni, “hogyan szerveződhetett egy rogáni maffiacsoport arra, hogy a magyar emberek pénzének milliárdjait lopja el”.

Hozzátette, hogy mire eljutnak Orbán Viktor miniszterelnök megbuktatásáig, addigra tudniuk kell, hogy mennyi közpénzhez jutott a Rogán-féle kör. Egy kormányváltáskor pedig már kész dossziét fognak átnyújtani az addigra “tényleg függetlenné tett” ügyészségnek, hogy Rogán Antal “oda jusson, ahova való, a hűvös cellába, ahol majd száraz kenyeret és poshadt vizet fog kapni” – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva azt mondta, megkeresik a többi demokratikus ellenzéki pártot, de véletlenül sem szeretnék, hogy úgy tűnjön, ők akarják irányítani ezt a munkát, ezért közösen dolgoznák ki az együttműködés kereteit.

Via: Hírklikk