HVG: A rezsicsökkentés a kezdetek óta egy hazugság volt, most ki is derült!

A választás előtt a rezsicsökkentés eltörlésével vádolták az ellenzéket, és ezért lehazaárulózta őket a kormánypropaganda.

Most viszont a Fidesz lépi meg, voltaképp azt ami nem is volt.

Semmi se jelzi jobban, hogy mekkora bajban van a gazdaság, hisz lassan 10 éve a rezsicsökkentés az Orbán-kormány egyik alapköve.

Kockázatot jelent, hogy lesz-e elég energia, az árak az egekben, az ellátás akadozik, ezért rendkívüli állapot köszöntött be, így mindenkinek össze kell fognia: aki az átlag felett fogyaszt, annak vagy mérsékelnie kell, vagy megfizetnie a pluszfogyasztást

– mondta a hvg.hu tudósítása szerint Gulyás Gergely a kormányinfón szerdán, miután bejelentette az energia-veszélyhelyzetet.

A választás előtt a rezsicsökkentés eltörlésével vádolták az ellenzéket, és ezért lehazaárulózta őket a kormánypropaganda. Most viszont a Fidesz lépi meg. Semmi se jelzi jobban, hogy mekkora bajban van a gazdaság, hisz lassan 10 éve a rezsicsökkentés az Orbán-kormány egyik alapköve.

A sávhatár az áramnál 210 kw/hó, gáznál pedig 144 köbméter/ hó. Ez évente 1729 köbméter gázt jelent, és 2523 kilowatt áramot. Ha tehát valaki ennél többet fogyaszt, annak a többletet már piaci áron kell kifizetnie.

Németh Szilárd a kormányinfón azt mondta, a nagycsaládosokra más szabályok fognak vonatkozni: nekik 2329 köbméterig lehet fogyasztani évente rezsicsökkentett áron. Németh hozzátette, hogy minden gyerek után plusz háromszáz köbméterrel növekedik az a mennyiség, amit rezsicsökkentett áron fogyaszthatnak a családok. Az áramnál ilyen jellegű engedményt még a nagycsaládosok sem kapnak.

Kollégánk tapasztalata szerint a bejelentés után lefagyott az ELMŰ-ÉMÁSZ weboldala, és jelen pillanatban se érhető el. Vélhetőleg mindenki azonnal meg akarta nézni, hogy mekkora a fogyasztása, beleesik -e továbbra is a rezsicsökkentett kategóriába.

Pár hete jelentették be, hogy a vállalkozásokat és az önkormányzatokat kiléptetik a rezsivédelemből. Akkor bőszen ígérgették, hogy a magánszemélyeknek továbbra is fenn fog maradni. Eddig tartott.