HVG: Elképzelhető, hogy a Fidesznek a kétharmadhoz is szüksége lesz az ellenzék segítségére

0

Hétfőn ellenzéki szavazatok hiányában nem sikerült elérni a négyötödös többséget a Parlamentben, ami a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint szomorú. Lehet, hogy a járvány miatt jövő héten a kétharmados törvény elfogadásához is szükség lesz ellenzéki szavazatra – írja a HVG

A hétfői plenáris ülésen elbukott Orbán Viktor terve, ugyanis a felhatalmazási törvény keddi elfogadásához négyötödös többséggel kellett volna eltérni a házszabálytól, de az ellenzék ehhez nem járult hozzá. (Ez a törvény tenné lehetővé, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a kormány rendeletekkel irányítson, időkorlátot nem szabtak. A törvényjavaslatot a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának kell elfogadnia – a szerk.)

“Szomorú, ami történt”

– kommentálta az ellenzék döntését Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, előző nap szükség lett volna az ellenzékre és annak belátására, hogy a helyzet kritikus. Ehelyett az ellenzék álságos politikai játszmába kezdett, bekerültek egy csalárd módszerekkel működő buborékba, amit “megmondóemberek működtetnek, például Magyar György.”

Az ellenzéki képviselők óriási károkat okoztak Magyarországnak, felelősségre vonást érdemelnének – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Mostani sajtótájékoztatóján is elmondta, hogy több ponton engedtek az ellenzéknek (például abban, hogy bekerült a tervezetbe az arányosság és szükségesség elve), az időkorlát viszont azért nem, mert senki nem tudja megmondani, mi lesz 60 vagy 90 nap múlva.

tovább a hvg.hu-n.

Gulyás Gergely és Kocsis Máté sajtótájékoztatója

Gepostet von HVG am Dienstag, 24. März 2020