Ide juttatta az országot Orbán és a kormánya. Olvassák csak!

Egy segélykiáltás, egy emberi történet. Ide juttatta az országot Orbán és a kormánya. Olvassák csak!

Sziasztok!

Tudom, hogy nem a segítségkérésről szól ez a csoport, de láttam már itt hasonló posztokat és most én is nehéz helyzetbe kerültem.
25 éves nő vagyok, egyedülálló, sajnos nincs segítségem (kérlek, kíméljetek meg a „keress egy pasit, aki eltart”-jellegű kommentektől). Hiába dolgozom teljes állásban, szívem-lelkem beleölve a munkába, a fizetésem lassan már a túlélésre sem elég. (Diplomás tanár vagyok, amit ugye pótlékostól együtt nettó 207 ezer forinttal honorál a pedagógus-bértábla.) Mindeközben a lakhatás-rezsi-étkezés olyan árakon van, hogy egyszerűen már nem bírom.Ami miatt ide írok az az, hogy az öltözködéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Sajnos felénk kevés használtruhát áruló üzlet van, illetve használtruhára sem igazán futja nekem jelenleg. Viszont annyira lerongyolódtam már, hogy szégyellek így tanítani. Tudom, hogy pénzt nem szívesen küldenek az emberek idegennek, így nem is azt szeretnék kérni, hanem ha valakinek van olyan használt női ruhája, ami még olyan állapotban van, hogy be lehet járni tanítani benne, azt nagyon szívesen elfogadnám. 175 cm magas vagyok, illetve 65 kiló, a ruhaméretem általában L-es, de van M-es és XL-es ruhám is. Sajnos tényleg ott tartok, hogy a télikabátom szakadt, a bőrdzsekim teljesen szét van kopva, a legtöbb ingemen mát lyukak vannak (próbálom megvarrni őket, amíg lehet), az egyetlen őszi cipőmön két centis lyuk tátong a talpa és az oldala közt…

Vidéki vagyok, de ha valaki tudna segíteni, ha a következő fizetésem megjön, a postaköltséget szeretném kifizetni.
Valamint még egy dolgot szeretnék kérni, hátha valakinek akadnak felesleges könyvei. Magyartanár vagyok, de a könyveket is aranyárban mérik, így még a kötelezőket sem tudtam beszerezni. Ha valaki az alábbi könyvektől megválna, azokat nagyon szívesen befogadnám. (Meg igazából bármilyen könyvet, az irodalom az életem…) https://nlc.hu/ezvan/20200221/uj-kotelezo-olvasmanyok-nat/
Bocsánat, hogy név nélküli profilból írok, de vannak itt a csoportban diákjaim és szüleik is, nagyon kínos előttük, hogy ilyen helyzetbe kerültem. Természetesen üzenetben elérhető és leinformálható vagyok bármikor.
Köszönettel:
Lia

Aki szeretne Liának segíteni, a facebook-on Lia Lia néven megtalálja. A levelet és közvetlenebb elérést a “Budapesten hallottam” privát csoportban találhatnak!