Így kampányol a Fidesz! Felfüggesztették az egyik legnagyobb ellenzéki oldal működését

0

Két milliós elérésű oldalt szüntettek meg….egyelőre ideiglenesen.

Az Orbán lapjáról kitiltottak társasága az egyik legnagyobb facebook-os ellenzéki oldal. 124 ezres tagsággal és heti kétmilliós eléréssel bír. Látogatottságát tekintve mindenképp a legnagyobb.

Az oldalt folyamatosan jelentgetik a kormányoldal, a Fideszes facebook használók.

A Fidesz stratégiája az, hogy fizetett jelentgetőket küld rá ellenzéki oldalakra és azoknak a szerkesztőire. Az Orbán lapjáról kitiltottak társaságának a szerkesztői közül jelenleg is hárman töltik 30 napos eltiltásukat. Szervezett jelengetés folyik tehát. Jelentenek szinte minden posztot, minden képet.

A facebook egy idő után pedig letiltja a jelentett felet, ez esetben az OLKT-t. Most épp arra hivatkozva, hogy megfélemlítésről szóló jelentést kaptak.

Az OLKT egy demokrata oldal. Senkit nem félemlít meg, csupán él a szólás és véleménnyilvánítás szabadságával.

Az oldal adminja figyelemmel kíséri a kommentelők megnyilvánulásait is és gyakran él a kitiltás lehetősségével, ha fajra, nemre, politikai, vagy vallási tárgyú, vagy a kommentelők egymásközti személyeskedését, sértegetését látja.

Egyértelmű itt a politikai háttér. Folyton jelentgetik az oldalt, ha tetszik, vagy ha nem tetszik az ott lekhető poszt.

Ezt a feladatot kapták a jelentgetők…igyekeznek jól végezni a munkájukat…és sajnos néha sikerrel is járnak.

Három alkalommal volt már letiltva az OLKT. Egyszer 33, egyszer 27 és egyszer 40 ezres tagság “lett szélnek eresztve”, de mindig sikerült újra felállnia az oldalnak.

A Fidesz ezt a, tényleg gusztustalan lépést is meglépi. Megengedi, sőt, elvárja a tagságától, hogy az ellenzéki oldalakat jelenteni kell.

Az Orbán lapjáról kitiltottak társasága adminja közli, hogy ha végleges a kitiltás, egyrészt újraindítja az oldalt, másrészt jogorvoslathoz fordul.