Így kell csalni a választáson – Fidesz-alelnököt okosítanak ki épp

0

A 444 birtokába került egy hangfelvétel, amin a Pest megyei Gyömrőt 17 éve vezető Gyömrő 2000 Kör elnöke, Kertész Gyula a választási csalás lehetséges módjáról ötletel egy néhány héttel ezelőtti találkozón. A felvételen Kertész mellett hallható Bardóczy Árpád, a helyi Fidesz-szervezet alelnöke is.

 

A Gyömrő 2000 Kör rendszeresen tarol az önkormányzati választásokon, az előző polgármester, Gyenes Levente is az ő jelöltjük volt, viszont éppen a végül lemondásra kényszerített Gyenes zűrös ügyei miatt roggyant meg a csoport hatalma a városban. A Gyömrő 2000 Kör éppen ezért döntött úgy, hogy a vasárnapi választáson a Fidesszel közösen indulnak, ezért módosították a szlogenjüket is, arra, hogy
Mellettünk a város, mögöttünk a kormány.

Kertész Gyula, a Gyömrő 2000 Kör jelenlegi elnöke a felvételen arról beszél, hogy a választási csalás egy lehetséges módja, ha az ember bemegy a szavazófülkébe, de ott zsebre teszi a szavazólapot, és csak egy üres borítékot dob be az urnába. Ezután a szavazólapot lefénymásolja, majd a fénymásolt szavazatokat becsempészi a barátja az urnába. Így, ha 50 lapot fénymásolnak, 50-nel több szavazat lesz az urnában. A hatályos választási szabályok szerint ilyenkor minden indulótól le kell vonni 50 szavazatot.

„Csakhogy nekem plusz 50-em volt, tehát nekem visszaáll alapra, a többiek meg buktak 50 szavazatot”

– hallható a felvételen.

A 2018-as választáson egyébként sok olyan szavazókör volt, ahol hasonlóan kellett eljárni, mert a lejegyzőkönyvezett számnál több szavazólap volt az urnában. Csak a 444 szerkesztősége több mint 50 ilyen szavazókört azonosított az előző parlamenti választáson.

Az eszmefuttatás a Gyömrő 2000 és a Fidesz helyi képviselőjelöltjeinek megbeszélésén hangzott el.

Kertész végül pénteken délután a Gyömrő 2000 Kör Facebook-oldalán reagáltaz ügyre, azt írta

„A hangfelvételen én vagyok hallható, miközben az egyik kampánymegbeszélésünkön felhívtam a figyelmet egy csalási lehetőségre, amelyre fokozottan figyelnünk kell. A képviselőjelöltekkel folytatott beszélgetést titkosszolgálati módszerekkel, a tudtunk nélkül rögzítették. A felvételt megvágták, kizárólag a csalás módszeréről szóló részt hagyták benne.”

Kertész végül pénteken délután a Gyömrő 2000 Kör Facebook-oldalán reagált az ügyre, azt írta

ÚJRA LEJÁRATÓ KAMPÁNY INDULT GYÖMRŐNA mai napon megjelent egy hangfelvétel Gyömrő egyik Facebook-csoportjában. A…

Gepostet von Gyömrő 2000 Kör Hivatalos am Freitag, 11. Oktober 2019

Via: 444.hu