Így verte rekordadósságba Magyarországot Orbán

Fontos tudni: A költségvetési hiány minden egyes magyar ember adóssága!

Ma már ott tartunk, hogy hazánkban vészjósló a költségvetési hiány. Tavaly decemberben egészen dermesztő államháztartási adatok jelentek meg, mely szerint a költségvetés hiánya már közel 4000 milliárd forint.

Nehezen megfogható dolognak tűnhet a költségvetési hiány, hiszen nem kell minden hónapban befizetnünk erről egy csekket a postán. De nagyon fontos tudni, hogy ez attól még minden magyar állampolgár adóssága.

Egy minden eddiginél kézenfekvőbb példa arra, hogyan adósít el minket ez a tolvajbanda:

Tavaly szeptemberben a fideszesek minden idők legnagyobb adósságkibocsátását hajtották végre egyetlen nap alatt, 1253 milliárd forint értékben. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szeptember 14-én összesen 4,25 milliárd dollárnyi, 10 és 30 éves futamidejű kötvényt adott ki. Bár előtte a kormány folyamatosan azt állította, hogy a gazdaság és az állam kiválóan működik, mégis eladósítanák az országot. Tehát hazudtak. Ráadásul Orbánék úgy adósítanak el minket, hogy az EU-s támogatások miatt erre nem is volna szükség.

Már évek óta taszítja nagyobb és nagyobb adósságba Magyarországot Orbán.

Már az eggyel korábbi évben, 2020-ban is a régió legnagyobb adósságát hozta össze a Fidesz-kormány. Miközben tíz éven keresztül az adósságok elleni harcról hazudoztak, 2020 végére rekord méretű: 81 százalékos államadósságot hoztak össze. Akkor az állam egyenlege is 8,5 százalékos mínuszban volt. Ez azt jelenti, hogy ennyivel költöttünk 2020-ban többet, mint amennyi bevételünk volt. Ez több ezer milliárd forintot jelent.

Az eddig felsorolt adatokba pedig még nagyon sok fontos dolog nincsen beleszámítva. Nem beszéltünk például arról, hogy a Fudan egyetemre 540 milliárdos kínai hitelt terveznek felvenni. De nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a Paks II-re felvett orosz hitel és a felesleges Budapest-Belgrád vasútvonalra felvett kínai hitel összesen 4500 milliárd forintunkba fáj.

Sokáig egyetlen mondattal próbálták fideszesek védeni Orbán védhetetlen alkalmatlanságát: “Jó-jó, lopnak, de legalább kormányozni tudnak.” Ezt azonban Orbán és bandája mostanra cáfolta. Nem csak lopnak, de adósságba is taszítanak.

Ezért is kell takarodniuk áprilisban!

https://ezalenyeg.hu/publi/80-nap-alatt-a-ner-korul-igy-verte-rekordadossagba-magyarorszagot-orban-127023?utm_source=facebook&utm_medium=gond-olkodo&utm_campaign=share-22januar&fbclid=IwAR0Ybe_5H1363z68o5tHcUQpJ6T-1xc0mza704dlHjLryJHSTpZNt2ENqPQ