Illegális belvárosi hotelt működtethetett a fideszes Becsó Zsolt

0

Nemcsak kereskedelmi engedélye nem volt a vállalkozásnak, de még a szükséges településképi engedéllyel sem rendelkezett.

Noha a budapesti VI. kerületi Nagymező utca 66. szám alatt kialakított Bp Design Hotel & Apartman különböző adatok szerint már évek óta fogadja a vendégeket, erre a jelek szerint semmi engedélye nem volt, írja a 24.hu. Ugyan a NAV csak tovább irányította a portált, de a kerületi önkormányzattól kiderül, hogy a működéshez elengedhetetlen kereskedelmi engedélyt nem kért a jegyzőtől a szállodát működtető vállalkozás.
A cég egyébként az az Ublot Kft., amelynek 50 százalékos tulajdonosa a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt.

Becsó Zsolt, a Kelet-nógrádi térség fideszes országgyűlési képviselője./kép. nograd.hu

Az Ublot Kft. másik tulajdonosa Molnár Arnold, Becsó Zsolt barátja. Molnár környezete a korábbi trafikújraosztás komoly nyertese: tucatnyi trafikengedély került a családba.
A Becsó Zsolt tulajdonában álló cég 2016-ban vásárolta be magát a társasházba: egy földszinti, 47 négyzetméteres lakást, egy első emeleti, 92 négyzetméteres lakást, egy második emeleti, 92 négyzetméteres lakást, valamint egy földszinti, 324 négyzetméteres üzlethelyiséget vásárolt mindössze pár hónap leforgása alatt.
Ez összesen több mint 550 négyzetméternyi belvárosi ingatlan, benne – egy szálláskereső honlap szerint – 16 szobával és 34 férőhellyel.

A Whois.domaintools.com adatai szerint a szálloda honlapját még 2017 júliusában jegyezték be, a Booking.com azt írja, hogy ott 2017 áprilisa óta lehet szállást foglalni, írja a portál. Annak, hogy látványos nyoma van a működésnek azért van jelentősége, mert a 24.hu-nak a szálloda kapcsán nyilatkozó M. Zoltán – aki az Opten adatai szerint nem tulajdonostárs, de nem is cégvezető –
azt állította, hogy jelenleg nem üzemel a szálloda, hanem “próbaüzem” zajlik.

Ennek ellenére, a portálnak még a recepción is állították, hogy bizony egy szállodában járnak. A működési engedély hiányáról pedig már a terézvárosi önkormányzat adott tájékoztatást. A momentumos Soproni Tamás vezette kerület azt is jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben. Ez hamar eljutott a helyszíni szemléig, még a 24.hu-s cikk megjelenése előtt. Ennek során kiderült, hogy nemcsak kereskedelmi engedélye nem volt a vállalkozásnak, de a földszinti recepciót is magában foglaló külön épületszárny még a szükséges településképi engedéllyel se rendelkezett. Mint közölték,
a hatóság munkatársai a fentiek alapján az üzemeltetőnek azonnali hatállyal megtiltották a panzió működtetését, és a jogszabály által biztosított szankciókkal élni fognak.

Az ügyben nem reagált a megkeresésre Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő. Róla különben tavaly az is kiderült, hogy 34 millió forint uniós támogatásból felépítette a “Görbeország vendégházat” Hollókőn, amiben egyfolytában önmagát látja vendégül.

via. 24.hu