Ilyen a világon nincs

Herczeg Zoltán

A felháborodás jogos, a rendelet végzetes, halálos és teljesen abszurd, ilyen a világon nincs, egyetértek, sőt!
Ám attól, hogy bolsonaro fanyűvő viktor legfőbb ispán kiadta a kilövési engedélyt éltető fáinkra, attól a felelősség még azé, aki a fűrészt, a baltát a kezébe veszi. Attól, hogy szabad, még nem kötelező. Csalni, lopni, hazudni is lehet, sőt nagy divat idehaza, sokan momentán mégse teszik. Próbálnak korrektül, tisztességesen élni, túlélni. Ja, hogy ez nehéz? Kurvá[email protected]! De csak így megy. A lelkük, szívük nem bírja másképp. Őket hívják kb. tisztességes polgárnak. Jómagam is próbálkozom…
Szóval elő a megoldási javaslatokkal kreatívok, a meddő és lagymatag utcai tüntetések helyett tüntessünk azzal, hogy nem tesszük tönkre halálosan élő környezetünket, hogy nem végezzük ki magunkat ezzel a végzetes döntéssel, hiába is szeretné a bolsonista főni. Keressünk, találjunk kreatív, innovatív megoldásokat, hogy ne fagyjunk, ne fagyjanak meg honfitársaink! Csak egy ötlet: ha tudtok olyan emberről, aki csak fával tudna fűteni, de van nála gáz, gyűjtést szervezzetek számára a számlára, és ne hagyjátok tarolni! Vagy ellátom őt elektromos fűtőtesttel, az áram ára (egyelőre) mégse akkora dráma. Vagy ha mégis ki kell vágni egy fát, ültetek helyette tíz másikat (mondjuk ettől még kinyiffanunk, kissé lassabban nő vissza, mint ahogy kidől). Körbeszigeteljük a rászoruló házát valahogy. Szóval a megoldás nálad, Te vagy az aktor, te vagy a főnök, nálad a felelősség, nálad a remény, nálad a jövő.
Bár az állam pont erre lenne, ez is igaz.
És ha már, végső megoldásként esetleg kérjük szépen vissza államéktól a NER hősei által ellopott több ezer milliárdnyi vagyont, abból csak kitelik a számla. Csak a lölőnél olyan 500 milliárd van. orbinál kb. 2.000 milliárd, ebben mondjuk benne van a lölőé is már. A többi apró a mini sztereknél, államtitkároknál, főispánoknál a vármegyékben, fullajtároknál, csicskáknál a végeken, onnan is csurranna-cseppenne még pár ezer milliárd. Ha nagyon szépen kérjük, csak visszaadják, elvégre tőlünk van, mi adtuk, nem? Ki tudja? Hátha. Esetleg használjuk azt a gázt, amit ötöd áron vettek a putykától, hiszen februárban még ez a volt a duma, ezzel nyertek főuramék.
Szóval elő kreatívok, megmondók, innovátorok, most mi jövünk, ti jöttök, használjuk az agyunkat, szívünket, kezünket, lábunkat, és ne taroljuk le a jövőt! A megoldás nálad, Te vagy az aktor, te vagy a főnök, nálad a felelősség, nálad a remény, nálad a jövő.
(A KÉK Mozgalom egyelőre még sajnos nem tart ott, bár pontosan a tiszta jövő éltetése a célja. Mindenkori főniék nélkül!!!)