Ilyen szuper lesz az egészségügy… meg eceterá, eceterá, eceterá… – Kásler megint hazudik, mint ahogy a Fidesz lassan 10 éve!

0

A magyar kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz és soha nem látott fejlesztéseket hajt végre az egészségügy, a kultúra és az oktatás területén is – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Sárváron.

A baj csak az, hogy ezt több mint kilenc éve halljuk!

Kásler Miklós a Szent László katolikus általános iskola új épületszárnyát adta át, amelynek felépítését több mint egymilliárd forinttal támogatta a kormányzat.

A miniszter közölte: hazai és uniós forrásból jelenleg is országszerte több mint 400 milliárd forint értékben épülnek iskolák, tantermek, uszodák, javul az infrastruktúra, korszerű új tanítási eszközöket vezetnek be.

Az azonban, hogy a gyerekek mivé lesznek, megtalálják-e a helyüket az életben, milyen életcélt tűznek ki maguk elé, sokkal inkább a szülőkön, az iskolai nevelőmunkán, a közösségeken, a kultúrán, sokszor pedig a hit és az erkölcs erősségén múlik – tette hozzá.

Mint mondta, a sárvári katolikus iskolában megvalósult fejlesztések is jelzik, hogy a vasi településen nem fogynak el a gyerekek, és van igény arra a keresztény szellemiségre, nevelésre és oktatásra, amelyet az egyházi fenntartású iskolák kínálnak.

Székely János szombathelyi megyés püspök – megáldva az új épületszárnyat, tornacsarnokot és sportpályákat – arról beszélt, hogy nem csak ismereteket akarnak átadni a jól felszerelt és most már korszerű iskola falai között.

Azt szeretnénk, ha a ránk bízott gyerekekből olyan felnőttek lennének, akik képesek a szeretetre, tudnak önzetlenek lenni, adni a másik embernek és segíteni is, ha kell. Akik a mindennapok küzdelmei során erőt tudnak meríteni a hitből

– mondta.

Ördög Ottó, az iskola igazgatója megköszönte a kétmilliárd forintnyi támogatást, amelynek a felét a Szombathelyi Egyházmegye saját forrásaiból állta; az építők munkáját, akik felépítették a 900 négyzetméter alapterületű tornacsarnokot, a szaktantermeket, az új ebédlőt, felújították az iskola udvarát és megépítették a sportpályákat. Mindezeket birtokba vehette az iskola 330 diákja, az új tantermekbe az elsősök és a másodikosok költözhettek be.