INGYEN OSZTJA AZ OSZTRÁK ÁLLAM AZ FFP2-es MASZKOKAT!

Eközben a magyar…

 

Az osztrák élelmiszerboltokban a jövő héttől több napon keresztül ingyen lehet FFP2 maszkokhoz jutni, aminek viselése kötelező lesz az üzletekben.

 

Eközben Magyarországon még az egyszer használatos maszkokat is kimossa sok ember, mert nincs pénze mindig újat venni.
EZ A FIDESZ SZÉGYENE!
Ausztriában hétfőtől az élelmiszerboltokban, és például a tömegközlekedési eszközökön is kötelező az FFP2 minősítésű maszkok használata. Alapvetően 59 eurócentbe kerülnek mostanában ezek a maszkok, az osztrák kormány azonban az intézkedést úgy igyekszik még könnyebben elfogadhatóvá tenni, hogy elengedi a Mehrwertsteuer-t, azaz az ÁFÁ-t, így a szinte teljes biztonságot nyújtó maszkok még olcsóbbak lehetnek.

 

Több bolt azonban még ennél is tovább ment: a REWE csoport üzletei, azaz Billa, Merkur, Penny, Adeg, stb. ingyen adják majd a vásárlók számára a maszkokat, de persze nem örökké, az előzetes terveknek illetve a rendelkezésre álló árukészletnek megfelelően valószínűleg a hét első felében lesznek ingyen elérhetőek az FFP2 maszkok. Szombaton aztán az osztrák Spar, Hofer és Lidl is csatlakozott, szintén ingyen bocsájtják a vásárlók részére a kötelezővé tett maszkokat.