Ingyen vadászott Borkai Zsolt

0

A Magyar Narancs szerint ingyen vadászott 2016-ban Borkai Zsolt a Békés megyei Vésztői Vadásztársaság területén.

A Narancsosok úgy tudják, hogy a szexbotrányba és korrupciós ügyekbe keveredett volt győri polgármester igen sikeres volt: olyan nagy őzbakot lőtt, hogy vadászkörökben is a csodájára jártak.

A vonatkozó törvények szerint a vad állami tulajdonnak számít, ezért a vad elejtésekor mindenkinek fizetni kell, meg kell téríteni a vadásztársaság által biztosított vadászmestert, kísérőket, hajtókat, a vendéglátást, a terepjárós kocsiztatást, a vadhúst (ami minimum 1000-1100 forint kilónként), valamint a trófeabírálat nyomán az őzbakok és szarvasok szarváért megtérítendő összeget. A Magyar Narancs szerint amennyiben tényleg ritkán látható, nagy trófeáról van szó, akkor ez az összeg több mint 1 millió forint is lehetett.

A hetilap megpróbálta hivatalos forrásokból is megerősíttetni a hallottakat, ezért megkeresték a Vésztői Vadásztársaságot és a Békés Megyei Kormányhivatal vadászati referenseit. A vadásztársaság telefonján egy nevét nem közlő férfi nem tagadta az információt Borkai vadászatáról, de azt mondta, hogy ez egy évekkel ezelőtti történet, nem érdemes bolygatni.

24.hu